KRAJ PRIJELAZNOG ROKA

Ozil u Arsenalu, Manchester Utd. doveo Fellainija

Utorak, 03. rujna 2013. 08:35 Napisao/la  SC

Arsenal za Ozila platio 47 mil. eura odštete

 

 

 

 

Iako se činilo kako ovoljetni prijelazni rok neće završiti barem jednim bombastičnim transferom, takvo se što ipak dogodilo. Dok su u Italiji i njemačkoj prijelazni rokovi završili u noći s nedjelje na ponedjeljak, u Engleskoj je posljednji dan donio nekoliko velikih transfera.

Na petogodišnju vjernost Arsenalu uz prigodnih 47 milijuna eura odštete madridskom Realu obvezao se Mesut Ozil, jedan iz mnoštva kreativaca kraljevskog kluba. U utrci za njegovo dovođenje bio je Manchester United, no lanjski su se prvaci okrenuli dovođenju Evertonovog Belgijanca Marouanea Fellainija. Odšteta se kreće na oko 30 milijuna eura.

 

Manchester United se unatoč dovođenju Fellainija može smatrati najvećim gubitnikom posljednjeg dana. Redom su njihove ponude odbijali Galatasaray (Sneijder), Athletic Bilbao (Herrera) i Real Madrid (Khedira). Juan Mata, po mišljenju navijača najbolji igrač Chelseaja u protekle dvije sezone ipak nije postao igrač PSG-a, dok je Aston Villa u svoje redove dovela češkog internacionalca Libora Kozaka iz Lazija.

 

Na jednogodišnju posudbu iz Chelseaja u Liverpool prešao je Victor Moses, talentirano desno krilo koje će se tako na Anfieldu priključiti Danielu Sturridgeu. Propao je pokušaj Arsenalovog dovođenja Dembe Ba na posudbu, kao i odlazak Fernanda Torresa u Tottenham.

 

Od ostalih transfera ponajprije valja izdvojiti prelazak mladog portuglaskog krilnog igrača Brume iz Sportinga u redove Galatasaraya, kao i posljednji transfer u Francuskoj, onaj mladog reprezentativca Floriana Thauvina iz Lillea u Marseille za 13 milijuna eura.

 

Dodaju li se svemu ovome transfer Balea u Real Madrid, Kake u Milan, Falcaa u Monaco i Gomeza u Fiorentinu, može se podvući crta ispod vrlo aktivnog dvomjesečnog perioda za transfere.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.