Kosovska nogometna reprezentacija protiv Haitija igra prvu međunarodnu utakmicu

Srijeda, 12. veljače 2014. 20:25 Napisao/la  SC

Utakmica između Kosova i Haitija igra se 5. ožujka na stadionu Adem Jašari u Kosovskoj Mitrovici. Kosovo za sada ne smije igrati protiv reprezentacija bivših država Jugoslavije

Nogometni savez Kosova pronašo je protivnika za prvu međunarodnu utakmicu u povijesti najmlađe države na Balkanu. Protivnik je isto tako nogometno egzotična reprezentacija Haitija!

Utakmica koja će zauvijek promijeniti europsku nogometnu kartu, igra se 5. ožujka na stadionu Adem Jašari u Kosovskoj Mitrovici. Fadil Vokrri, predsjednik Kosovskog nogometnog saveza, obavijestio je javnost da Kosovo ističe kandidaturu za punopravno članstvo u FIFA-i.

Početkom siječnja FIFA je donijela odluku da Kosovo može igrati prijateljske utakmice protiv članica FIFA-e, ali bez nacionalnih obilježja i intoniranja himni. Jedino ne smije igrati protiv reprezentacija bivših država Jugoslavije. Posebice ne smije igrati protiv Srbije!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.