Guus Hiddink podnio ostavku na mjesto izbornika reprezentacije Nizozemske

Utorak, 30. lipnja 2015. 11:30 Napisao/la  SC

Hiddink je ostavio Nizozemce tri boda udaljene od Čeha na drugoj poziciji, koja izravno vodi u Francusku

Guus Hiddink dao je ostavku na mjesto izbornika reprezentacije Nizozemske, koja se nalazi na trećem mjestu kvalifikacijske Skupine A. Hiddink je sporazumno raskinuo ugovor, koji je trajao do kraja EP-a 2016 u Francuskoj.

Hiddink je preuzeo reprezentaciju od Louisa van Gaala, koji je osvojio svjetsku broncu nakon što je Nizozemska pobijedila Brazil 3:0. Hiddink je Nizozemsku prvi put vodio od 1994. do 1998. godine, kada je u utakmici za 3. mjesto izgubio od vatrenih i Ćire Blaževića. Hiddink je na EURO-u 2008. uspješno vodio Rusiju, izgubio je u polufinalu od prvaka Španjolske.

U kvalifikacijama Hiddink je izgubio od Češke i Islanda, pa remizirao s Turskom. Ostavio je Nizozemce tri boda udaljene od Čeha na drugoj poziciji, koja vodi direktno na EURO. Island je vodeći u skupini A s 15 bodova.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.