Gareth Southgate: Znao sam da imamo igrače koji mogu promijeniti tijek utakmice

Nedjelja, 18. studenog 2018. 18:51 Napisao/la  SC
Kane i Southgate
Kane i Southgate

 

Gareth Southgate ostvario je novi uspjeh nakon plasmana u polufinale SP-a, Engleska je na prvom mjestu završila natjecanje u skupini Lige nacija s Hrvatskom i Španjolskom.

- Prvo i osnovno - ponosan sam. Diktirali smo utakmicu, imali dobre šanse u prvom dijelu, a onda dopustili jedan mekan pogodak i bio je to zaista test strpljenja i žilavosti. Igrali smo se i sa srećom prilikom njihovih kontri. I onda, unatoč odličnoj igri, zabijemo nakon dva prekida. Možda mi ipak nismo nova Engleska nego Engleska kakvu  oduvijek poznajemo. Nismo uopće razmišljali o ispadanju iz A lige, vidjeli smo ovu utakmicu kao priliku. Bilo je to kao nekakvo četvrtfinale. A ja dugo nisam čuo Wembley da ovako grmi. Imali smo u prvom dijelu više kontrole nad utakmicom nego u polufinalu, više smo kontrolirali posjed. Osjećali smo da ih možemo načeti i stvarati dobre šanse. Igrači počinju vjerovati u sustav, a ja sam znao da imamo na klupi igrače koji mogu promijeniti tijek utakmice, kazao je Southgate.

- Odličan osjećaj! Dečki su pošteno upregnuli, pokazali smo karakter, ostali mirni i zasluženo pobijedili. Bili smo razočarani što nismo iskoristili šanse, ali protiv jakih suparnika moraš ostati miran. Nakon Svjetskog prvenstva smo rekli da želimo napredovati, a ništa nije bolje za napredak od pobjeda nad top momčadima. Završili smo godinu u stilu, a nikad u dresu reprezentacije nisam čuo Wembley da ovako gori, rekao je Harry Kane.