Nepravilnosti u glasanju za Zlatnu loptu, neki Ronaldovi glasovi dodijeljeni Messiju

Petak, 11. siječnja 2013. 11:11 Napisao/la  SC

Nepravilnosti su se pojavile u glasanju, novinari katarske televizije Al-Jazeere tako su prenijeli da neki kapetani i treneri reprezentacija tvrde da su njihovi glasovi pribrojani igraču za kojega nisu glasali

Prema pisanju francuskih medija, koji se pozivaju na istraživanje katarske Al-Jazeere, nakon što je Leo Messi proglašen za najboljeg igrača svijeta te je za 2012. godinu dobio Zlatnu loptu, pojavile su se sumnje u nepravilnost glasanja.

Mediji navode da nitko ne može osporiti činjenicu da je Messi zasluženo osvojio Zlatnu loptu ustvrdivši da te nepravilnosti ne bi promijenile konačan ishod glasovanja, ali opet bacaju mrlju na cijeli izbor.  Nepravilnosti su se pojavile u glasanju, novinari katarske televizije Al-Jazeere tako su prenijeli da neki kapetani i treneri reprezentacija tvrde da su njihovi glasovi pribrojani igraču za kojega nisu glasali.

Prenijeta je izjava Thiaga Silve odnsno tvrdnja Gianluigija Buffona koji navode da su glas dali Cristanu Ronaldu, ali njihovi glasovi pripisani su Argentincu.

Tomas Rosicky, Jose Pekerman i Paulo Duarte također su navodno istaknuli da njihovi glasovi pripisani drugim nogometašima.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.