Fernando Santos: Volio bih da i nakon finala govore da smo nezasluženo pobijedili

Nedjelja, 10. srpnja 2016. 13:37 Napisao/la  SC

Nakon ždrijeba rekao sam da je Portugal jedan od favorita, odmah nakon branitelja Španjolske, svjetskog prvaka Njemačke i domaćina Francuske, kaže Santos


Portugal večeras u Parizu igra finalu utakmicu protiv cijele Francuske i brojnih kritičara načina igre portugalske momčadi:

- Želim da nastave govoriti isto: da smo ovakvi, onakvi, da smo nezasluženo pobijedili... Baš bih volio da to govore i nakon finala. Bilo bi to sjajno, išao bih kući sretan! I nakon ždrijeba rekao sam da je Portugal jedan od favorita, da smo odmah nakon branitelja Španjolske, svjetskog prvaka Njemačke i domaćina Francuske. I u finalu je Francuska favorit, ne mislim da je to nešto čudno, kaže portugalski izbornik Fernando Santos.

Jasno, sve su oči uprte u Cristiana Ronalda, koji prema općem sudu ima posljednju šansu osvojiti veliki trofej u nacionalnom dresu:

- Igra se zadnja utakmica na Euru, ali sigurno nije zadnja za Cristiana Ronalda u dresu Portugala. On će sigurno igrati još najmanje 6 ili 7 godina, a možda i deset. Uvijek želi pobijediti, mentalno je jak i uvijek traži kako da bude još bolji. On je rođeni pobjednik. Zna se užasno naljutiti kada stvari ne idu po njegovom, ali uvijek želi biti još bolji. Važno je imati pobjednike u momčadi. Uz Ronalda tu su Joao Mario i Renato Sanches. Mladići donose veliku poletnost iako su ponekad nerealni, ali stvari treba gledati u pozitivnom tonu, kaže Santos.

Francuzi su finale odlučili dodatno osigurati, ukupno čak 4800 policajaca i specijalnih postrojbi održavat će mir u francuskoj metropoli koja se sprema za veliko slavlje.

Oko stadiona bit će razmješteno 1300 policjaca, u fan zonama oko 1400, u javnim prijevoznim sredstvima 700, dok će 1400 policajaca otići na Champs Élyséesu gdje se očekuje najveće okupljanje.