EURO TEK POČEO Vedran Ćorluka: Ova reprezentacija još nije rekla zadnju riječ u Francuskoj

Srijeda, 22. lipnja 2016. 01:03 Napisao/la  SC

Gdje nam je kraj? Ne znam i ne zanima me. Znam samo da imamo sljedeću utakmicu za četiri dana, mi idemo utakmicu po utakmicu, rekao je Danijel Subašić


Reakcije hrvatskih igrača nakon pobjede (2:1) protiv Španjolske ukazuju da prvenstvo tek počinje:

- Ovo je fantastično, zaslužili smo ovakvu utakmicu, ovakvu pobjedu. Borili smo se do kraja, vidjelo se koliko dišemo jedni za druge. I kako smo se spremni jedan za drugoga bacati na glavu. I to je bila ta razlika. Igrali smo protiv najbolje reprezentacije svijeta, koja je igrala u najjačem sastavu što je samo dokaz koliko nas respektiraju. Znali smo njihov stil igre, no mi smo čekali svoje prigode, imali smo ih sasvim dovoljno. Moja prilika? Da sada gađam još 500 puta, nema šanse da bih opet onako pogodio. Ova pobjeda nije slučajna. Bili smo spremni od prve do zadnje minute, išli smo na glavu, sve smo ovo zaslužili. Stvarno smo odigrali veliku utakmicu, čestitam svima. Zahvaljujem se navijačima, samo svi zajedno možemo puno. Idemo dalje. Nećemo se dizati u nebesa, zadovoljno smo i sretni, ali čvrsto na temlji. Idemo sada uživati u pobjedi, pa se pripremiti za nove utakmice. Nema vremena za opuštanje, pokazali smo da smo prava momčad, kazao je Ivan Rakitić.

- Penali su uvijek lutrija. Protiv Češke u zadnjoj minuti je njihov igrač dobro pogodio, sada sam malo dulje pričekao i pogodio. Bili smo odlični, iako su nam falili glavni igrači odigrali smo veliku utakmicu. Svi igrači koji su ovdje pokazuju da su s pravom ovdje, svi ginu za reprezentaciju. Što mi je rekao Srna prije penala? Njemu je Luka rekao da malo pričekam Ramosa, da će on pucati u moju desnu stranu. I bilo je tako. Gdje nam je kraj? Ne znam i ne zanima me. Znam samo da imamo sljedeću utakmicu za četiri dana, mi idemo utakmicu po utakmicu, rekao je Danijel Subašić.

- Teško je igrati protiv najbolje ekipe u Europi, ali smo pokazali sjajnu igru i veliko srce. Neki su dečki tek debitirali, svaka im čast, pokazali su da su s pravom ovdje. I da Hrvatska ima veliku budućnost. Španjolci se odlično kreću, ne samo njihovi veznjaci, već i krila i bekovi. No, bili smo strpljivi, nismo gubili glavi. Imali smo određenih problema, nikad nismo igrali u ovakvom sastavu. Kapa do poda svim momcima, ostavili smo srce na terenu. I to nas je nagradilo. Normalno da je bilo lakše kada smo saznali da idemo u drugi krug, igrali smo bez opterećenja. No, i ova je utakmica imala velik ulog. Nismo slučajno tu, mi smo ovdje došli napraviti rezultat, to smo pokazali i danas. Hrvatska se ne boji nikoga, a svaku utakmicu igramo za sve navijače. Ali, ova reprezentacija još nije rekla zadnju riječ u Francuskoj, rekao je Vedran Ćorluka.

- Ovo je poseban osjećaj, velika je čast nositi hrvatski dres. Nije bilo treme, tek ona pozitivna nervoza koja nestane kada počne utakmica. Pokazalo se da španjolski igrači nisu vanzemaljci, dobro smo im se suprotstavili, još bolje stajali u bloku. I odlično izlazili u kontranapade. Osvježili smo najbolje igrače, a dobili Španjolsku. Ma najvažnije je da igramo dobar nogomet, idemo utakmicu po utakmicu, dat sve od sebe u svakom trenutku. Bila je prekrasna atmosfera, pravi je užitak igrati pred toliko naših navijača. Veliko im hvala, kazao je Marko Rog.

- Moj gol? Bio je to dobar ubačaj Perišića, odlično me pogodio, a ja sam se samo našao na pravom mjestu. Teško je igrati protiv europskih i svjetskih prvaka, ali pokazali smo da smo bolji od njih. Iako su oni falili penal. No, dobri smo, pokazali smo da možemo igrati sa svima. Imali smo mi sitnih pogrešaka, ali smo pokazali širinu i zasluženo osvojili prvo mjesto. A ako pobijedite jednu Španjolsku znate da ste dobri. Krasi nas dobra atmosfera, sada idemo dalje. I dalje se boriti na jednak način, i dalje biti jedni uz druge. Samo tako možemo daleko, kaže Nikola Kalinić.

- Prve dvije utakmice smo odigrali jako dobro, mi smo sada tako htjeli i nastaviti. Napravili smo neke izmjene da se osvježimo, mislim da smo nas petorica novih igrača pokazali da se i na nas može računati. Pa i kada zagusti. Nitko sretniji od nas. Respektiramo svakoga, ali se nikoga ne bojimo. Igramo lijep nogomet, trebamo tako i nastaviti. Penal na meni? Bilo je kontakta, ali ne znam je li to bilo dovoljno za penal? Mi možemo igrati protiv svakoga, vjerujemo u sebe i puni smo samopouzdanja. Ali, se ne zanosimo. Ako ćemo i dalje igrati svaku kao do sada, onda neće biti problema, smatra Marko Pjaca.