EP: Hrvatska čeka protivnika uoči utakmice osmine finala u Lensu

Srijeda, 22. lipnja 2016. 00:25 Napisao/la  SC

U slučaju pobjede u osmini finala, Hrvatska će 30. lipnja u Marseilleu u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Poljske i Švicarske


Nakon jedne od najvećih pobjeda (2:1) u povijesti hrvatskog nogometa protiv Španjolske, hrvatska reprezentacija osvojila je prvo mjesto u Skupini D i izbjegnula utakmicu protiv Italije. U osmini finala igraju finalisti prošlog europskog prvenstva, Španjolska i Italija.

- Umor nam ne smije biti izlika. Imali smo svoje prilike da prelomimo utakmicu, no na kraju smo izgubili. Sada moramo igrati s favoritima ovog Eura. No, ako želimo biti prvaci. moramo pobijediti najbolje. Okrećemo se budućim utakmicama i idemo dalje po obranu naslova prvaka, kaže Sergio Ramos kojemu je Subašić u 72. minuti obranio kazneni udarac.

Na prošlom europskom prvnstvu Hrvatska je bila u skupini sa Španjolskom i Italijom, koje su stigle do finala. Na ovom prvenstvu bila je u skupini sa Španjolskom s kojom se opet može sresti samo u finalu.

Hrvatska utakmicu osmine finala igra u subotu, 25. lipnja, od 21 sat u Lensu. Protivnika će saznati kada se odigraju utakmice 3. kola u skupinama E i F.

Jedan od tri potencijalna protivnika je u Skupini B trećeplasirana Slovačka, drugi potencijali protivnik je neka od tri reprezentacije (Belgija, Švedska, Irska) iz Skupine E, treći potencijalni protivnik je netko iz Skupine F (Mađarska, Island, Portugal, Austrija).

U slučaju pobjede u osmini finala, Hrvatska će 30. lipnja u Marseilleu u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Poljske i Švicarske. Nakon toga svejedno je tko će biti protivnik.

Raspored 3. kola, 22. lipnja
Skupina F (18): Island - Austrija, Mađarska - Portugal
Skupina E (21): Italija - Irska, Švedska - Belgija