Dolazi financijski fair-play, UEFA i Europska komisija uskladili propise sa zakonima EU

Srijeda, 21. ožujka 2012. 15:49 Napisao/la  SC

UEFA i Europska komisija zatvorili su sve pravne rupe u financijskom fair-playu koje bi eventualno klubovi mogli pokušati iskoristiti

UEFA i Europska komisija zatvorili su sve pravne "rupe" u financijskom fair-playu koje bi eventualno klubovi mogli pokušati iskoristiti. U srijedu su dvije organizacije izdale zajedničko priopćenje u kojem je naglašeno da je financijski fair-play usklađen s europskim zakonima, te je otklonjena svaka mogućnost eventualne tužbe. Financijski fair-play zapravo je princip kojega je UEFA odlučila uvesti kako bi stala na kraj klubovima koji troše puno više od onog što zarađuju od aktivnosti vezanih uz nogomet, a on bi trebao zaživjeti od sezone 2013./2014. Sankcije za nepoštivanje provodit će se sezonu kasnije, a UEFA smatra da su klubovi imali dovoljno vremena za prilagodbu.

- Potvrđujemo da smo se sve uskladili s europskim zakonima, rekao je Michel Platini, predsjednik UEFA-e.

- Podržavamo želju UEFA-e da klubovi posluju unutar svojih objektivnih mogućnosti i mislimo da je to temelj za financijski stabilnost nogometa, rekao je Joaquin Almunia, potporedsjednik Europske komisije.