Copa America: Paragvajci na jedanaesterce prošli u polufinale, izostaje derbi Brazil - Argentina

Nedjelja, 28. lipnja 2015. 03:12 Napisao/la  SC

Susret četvrtzavršnice: Brazil - Paragvaj 1:1 (3:4-11m). Ramon Diaz postao je četvrti Argentinac na klupi reprezentacije koja će ove godine igrati u finalu uz Pekermana, Sanpaolija i Martina 

Copa America - susret četvrtzavršnice

BRAZIL - PARAGVAJ 1:1 (3:4-11m)

Estadio Municipal, Concepcion. Gledatelja 30.000

Sudac: Andres Cunha (Urugvaj)

Strijelci: 1:0 Robinho (15) 1:1 Gonzalez (72-11m)

Žuti kartoni: Dani Alves, Coutinho (Brazil), B. Valdez, Aguilar, Martinez (Paragvaj)

BRAZIL: Jefferson - Dani Alves, Thiago Silva, Miranda, Filipe Luis - Fernandinho, Elias - Willian (60 Douglas Costa), Coutinho, Robinho (87 Everton) - Firmino (69 Tardelli)

PARAGVAJ: Villar - B. Valdez, da Silva, Aguilar, Piris - Gonzalez, Aranda /77 Martinez), Caceres, Benitez (84 Romero) - Santa Cruz, N. Valdez (73 Bobadilla)

Raspucavanje: Fernandinho - 1:0, Martinez - 1:1, Everton - promašaj, Caceres - 1:2, Miranda - 2:2, Bobadilla - 2:3, Douglas Costa - promašaj, Santa Cruz - promašaj, Coutinho - 3:3, Gonzalez - 3:4.

U prvom polufinalu južnoameričkog prvenstva sastat će se domaćin Čile i Peru, a drugi čine Argentina i Paragvaj, koji je uspio izbaciti argentinske vječne rivale, momčad Brazila. Brazil je, doduše, poveo nakon lijepe akcije iz 15. minute, koju je na povratnu loptu Danija Alvesa završio bez poteškoća završio Robinho.

Međutim, to je bio jedan od rijetkih pamtljivih trenutaka iz prvog dijela, u kojemu je Paragvaj dao naslutiti da neće biti lak zalogaj, a stigao je i testirati Jeffersona na brazilskom golu.

Ni odlazak na odmor u rezultatskom zaostatku nije obeshrabrio Paragvajce, koji su čvrstom i konkretnom igrom tražili poravnanje, ali Jefferson je u dva navrata bio na pravom mjestu, a Valdezov je pokušaj glavom otišao iznad prečke.

Nagrada je Paragvaju stigla u 72. minuti, kada je Thiago Silva igrao rukom u kaznenom prostoru, a Derlis Gonzalez sigurno realizirao udarac s 11 metara.

Uslijedilo je stoga raspucavanje s bijele točke, u kojemu su brazilske pričuve Everton Ribeiro i Douglas Costa promašili gol. Roque Santa Cruz propustio je realizirati prvu meč-loptu za Paragvaj, no Derlis Gonzalez pri drugoj nije ništa prepustio slučaju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.