Copa America: Čileanci na krilima Eduarda Vargasa stigli do finala protiv brojčano inferiornijeg Perua

Utorak, 30. lipnja 2015. 03:36 Napisao/la  SC

Susret poluzavršnice: Čile - Peru 2:1. Čileanci će pred svojim gledateljima imati priliku doći do prvog naslova kontinentalnog prvaka u povijesti

Copa America - susret poluzavršnice

ČILE - PERU 2:1

Nacionalni stadion, Santiago. Gledatelja 48.000

Sudac: Jose Argote (Venezuela)

Strijelci: 1:0 Vargas (42) 1:1 Medel (60-ag) 2:1 Vargas (64)

Žuti karton: Zambrano (Peru)

Crveni karton: Zambrano (20 - drugi žuti)

ČILE: Bravo - Isla, Medel, Rojas, Albornoz (46 Mena) - Vidal, Diaz (46 Pizarro), Aranguiz - Valdivia (86 Gutierrez) - Vargas, Sanchez

PERU: Gallese - Advincula, Zambrano, Ascues, Vargas - Ballon, Lobaton (73 Yotun) - Carrillo (73 Pizarro), Farfan, Cueva (27 Ramos) - Guerrero

Domaćin Copa Americe, reprezentacija Čilea, postala je prvi finalist tog natjecanja. U prvom polufinalu pobijedila je Peru 2:1. Nakon prolaska skupine, Čile je u četvrtfinalu izbacio branitelja naslova Urugvaj, a u polufinalu mu se s druge strane terena našao Peru.

Peru se, doduše, nije dao impresionirati čileanskom euforijom i već u devetoj minuti Farfan je glavom pogodio vratnicu, ali je u 20. minuti ostao bez isključenog Zambrana, zbog neopreznog naleta nogom na leđa Aranguiza. Čile je s igračem više napokon preuzeo kontrolu nad igrom, ali su Valdivia i Vargas bili neprecizni u najizglednijim šansama pred Galleseovim golom. S druge strane, Peru nije bio sasvim bezopasan, stvorivši dvije-tri poluprilike iz prekida ili protunapada.

Međutim, Peruanci nisu izdržali s nulom do poluvremena. Igrala se 42. minuta kada se Sanchezov ubačaj odbio od vratnice, a Vargas nekako uspio ugurati loptu preko crte.

Vargasu je početkom drugog poluvremena poništen pogodak zbog zaleđa, da bi u 60. minuti stadion utihnuo, kada je Medel skrenuo peruanski ubačaj s desne strane u vlastitu mrežu za izjednačenje.

No, Čile je u Vargasu imao pravi odgovor. Napadač je opalio s 25 metara i matirao Gallesea te vratio domaćinu pogodak prednosti, ali i prijeko potrebno samopouzdanje.

Dok je Peru s desetoricom pokušavao izaći na čileansku polovicu i ponovno poravnati, Sampaolijeva je momčad imala nekoliko prilika zapečatiti pobjedu, ali prije svih Valdivia, Sanchez i Vidal nisu pronašli metu. Ipak, to nije umanjilo veselje domaćih nogometaša, koji će se pred svojom publikom za kontinentalnu titulu boriti protiv Argentine ili Paragvaja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.