Copa America: Brazil bez Neymara svladao Venezuelu i s prvog mjesta u skupini vizirao četvrtfinale

Ponedjeljak, 22. lipnja 2015. 01:28 Napisao/la  SC

Skupina C, 3. kolo: Koluimbija - Peru 0:0, Brazil - Venezuela 2:1. Parovi četvrtfinala su: Čile - Urugvaj, Bolivija - Peru, Argentina - Kolumbija i Brazil - Paragvaj

Brazil ipak može i bez Neymara. Nakon što je udarna vedeta kažnjena zbog događanja iza utakmice drugog kola protiv Kolumbije njegova je momčad proigrala baš onda kada joj je to najviše bilo potrebno. Golovima Thiaga Silve u prvom odnosno Roberta Firmina u drugom dijelu Dungini izabranici stigli su do prvog mjesta u skupini. U njoj su jedini upisali dvije pobjede, ova je stigla nakon one s otvaranja protiv Perua i pogotka Douglasa Coste u sudačkoj nadoknadi.

{jb_blackbox-right}Skupina C, 3. kolo
Kolumbija - Peru 0:0
Brazil - Venezuela 2:1
Poredak: Brazil 6, Peru i Kolumbija 4, Venezuela 3 boda
Poredak trećeplasiranih: Urugvaj i Kolumbija 4, Ekvador 3 boda{/jb_blackbox-right}

Napravile su carioce posao već nakon devet minuta igre kada je Thiago Silva, na početku otpisivani bek PSG-a zatresao Barojinu mrežu. Dunga ga je odlučio poslati na teren umjesto Davida Luiza i nije pogriješio. David Luiz je pak u društvu Diega Tardellija dobio priliku u polsjednjih dvadesetak minuta u kojima je brazilski izbornik odlučio zatvoriti utakmicu.

Nije bilo Neymara pa je do izražaja došla već pomalo zaboravljena zvijezda - Robinho. Upravo je on izveo korner s desne strane u devetoj minuti te izvanredno ubacio za Thiaga Silvu - 1;0. Jasno, Brazil je nastavio prijetiti, bio dominantan na terenu, pitanje vremena bilo je kada će doći drugi pogodak. On se dogodio u nastavku utakmice kada je Willian sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio za Firnina kojem iz blizine nije bilo teško pogoditi za 2:0. Zatvaranje utakmice do kraja je zamalo koštalo bodova Dungu i njegove igrače. Venezuela je golom Fedora u 84. minuti stigla do smanjenja prednosti, Fedor je desetak minuta prije postizanja pogotka s klupe ušao u igru.

{jb_blackbox-left}Parovi četvrtfinala:
25.6: Čile - Urugvaj (01.30)
26.6: Bolivija - Peru (01.30)
27:6: Argentina - Kolumbija (01.30)
28.6: Brazil - Paragvaj (01.30){/jb_blackbox-left}

Arango je izveo slobodan udarac, malo iskosa s desne strane, lopta se od Jeffersonove ruke odbila u vratnicu od koje se vratila natrag ispred njegovih vratiju. najbrži i najbliži lopti bio je upravo Fedor koji je glavom postavio konačnih 2:1. Da je kojim slučajem Venezuela izjednačila rezultat tada bi obje momčadi imale po četiri boda i ždrijebom bi se odlučivalo koje momčadi idu dalje, no Brazilci su održali prednost na svojoj strani.

U prvoj utakmici dana dogodio se sličan scenarij onome u skupini B u danu iza nas. Kolumbija i Peru odigrali su susret bez golova koji je obje momčadi promovirao dalje. Peruanci u četvrtfinale prolaze s drugog mjesta, Kolumbija pak s trećeg što je u četvrtfinalu stavlja na Argentinu. Izabranici Josea Pekermana u cijeloj su grupnoj fazi zabili tek jedan pogodak, a k on je djelo stopera Murilla. Falcao i Gutierrez u dvije utakmice nisu zabili pogodak, baš kao ni Bacca i Jackson Martinez koji prigode dobiva na kapaljku.

Peruance pak čeka obračun protiv Bolivije, dogodit će se da će se u polufinale plasirati jedna od momčadi koja uopće nije bila smatrana favoritom natjecanja. Brazilce čeka Paragvaj, momčad koja može biti itekako neugodna dok je već otprije bilo poznato kako će četvrtfinale otvoriti Čile i Urugvaj, u noći sa srijede na četvrtak u čileanskoj prijestolnici.

Copa America - skupina C, 3. kolo

KOLUMBIJA - PERU 0:0

Estadio German Becker, Temuco. Gledatelja 18.000

Sudac: Nestor Pitana (Argentina)

Žuti kartoni: Zapata, Sanchez (Kolumbija), Ballon, Lobaton, Farfan (Peru)

KOLUMBIJA: Ospina - Arias, Zapata, Murillo, Armero (57 Ibarbo) - Cuadrado, Sanchez, Valencia (24 Mejia), Rodriguez - Falcao (66 Martinez), Gutierrez

PERU: Gallese - Advincula, Zambrano, Ascues, Vargas - Sanchez (81 Hurtado), Lobaton, Ballon, Cueva (90 Yotun) - Guerrero, Pizarro (56 Farfan)

----------------------

BRAZIL - VENEZUELA 2:1

Estadio Monumental, Santiago. Gledatelja 47.000

Sudac: Enrique Caceres (Paragvaj)

Strijelci: 1:0 Thiago Silva (9) 2:0 Firmino (51) 2:1 Fedor (84)

Žuti kartoni: Thiago Silva (Brazil) Vargas, Seijas, Tunez (Venezuela)

BRAZIL: Jefferson - Dani Alves, Thiago Silva, Miranda, Filipe Luis - Fernandinho, Elias - Willian, Coutinho (67 Tardelli), Robinho (76 Marquinhos) - Firmino (67 David Luiz)

VENEZUELA: Baroja - Rosales, Vizcarrondo, Tunez, Cichero - Rincon, Seijas (46 Martinez) - Vargas (46 Gonzalez), Arango, Guerra (72 Fedor) - Rondon

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.