BRAZIL - MEKSIKO (21) Thiago Silva poziva na oprez, Meksikanci vjeruju u čudo na obali Atlantika

Utorak, 17. lipnja 2014. 02:04 Napisao/la  SC

Ne smijemo griješiti u utakmici protiv Meksika. Gledali smo ih, znamo koliko su opasni i odakle nam dolazi najveća opasnost, rekao je brazilski kapetan Thiago Silva uoči dvoboja u Fortalezi

Utakmicom između Brazila i Meksika od 21 sat u Fortalezi započet će nadmetanja u drugom kolu Svjetskog prvenstva. Na taj će susret zasigurno biti uperene mnoge oči u Hrvatskoj dan uoči ogleda kockastih protiv Kameruna. Brazilci su na turnir kojeg su u povijesti pet puta osvojili krenuli pobjedom u duelu otvaranja protiv Hrvatske, a u utorak žele nastaviti tamo gdje su stali. Stručni stožer na čelu sa izbornikom Scolarijem i tehničkim direktorom Carlosom Parreirom pažljivo motri na svaki detalj uoči utakmice koja bi, prema njihovim riječima mogla odlučiti o prvom mjestu. U glavama Brazilaca Hrvatska se više ne vidi, čak je ni Meksiko ne označava kao moguću prijetnju. Na posljednjem treningu uoči Meksika radilo se na taktici, Neymar je radio po posebnom programu a Thiago Silva je kazao:

- Ne smijemo griješiti u utakmici protiv Meksika. Gledali smo ih, znamo koliko su opasni i odakle nam dolazi najveća opasnost. Svjetsko prvenstvo ponudilo je dosta iznenađenja u dosadašnjem tijeku, a mi moramo učiniti sve kako se ne bi dogodilo još jedno u našoj utakmici. Proučili smo i neke naše pogreške, znamo da imamo mjesta za napredak i idemo ka tome da se pokažemo u još boljem svijetlu. U utakmicu u Fortalezi ući ćemo rasterećeniji, znajući da je iza nas trećina puta u skupini, rekao je brazilski kapetan. 

U Brazilu nemaju problema s ozljedama, spremni su za novu veliku utakmicu, jednako kao i u Meksiku. Miguel Herrera već je dan uoči utakmice obznanio da neće mjenjati sastav, pa će istrčati istih jedanaest igrača kao protiv Kameruna. Naglašava da je pred njegovom momčadi važna utakmica.

- Otkinuti bodove Brazilcima bilo bi jako lijepo, a to nije nemoguće. Moja momčad se osjeća spremno, na treninzima radimo dobro, mentalno je i fizički na vrlo visokoj razini. Nismo otišli na ovo Svjetsko prvenstvo s tim predumišljajem da se protiv Brazila ne može igrati. Ove dvije momčadi već su puno puta igrale međusobno, tako da pritiska nema.

Meksikanci su uvjereni u senzaciju, govori u prilog tome i podatak da je Herrera većinu treninga na stadionu Castelao proveo motivirajući igrače usmenom predajom. Znaju da su blizu prolasku, vjeruju da to mogu potvrditi već u utorak.

- Na terenu igramo jedanaest protiv jedanaest. Nema vanjskih utjecaja, iako će na stadionu biti deseci tisuća ljudi u žuto-zelenoj boji. Moji momci su usredotočeni i znaju kako se trebaju postaviti na terenu. Nismo razmišljali ni o sucima, nadam se da nećemo pričati o njima nakon njihovog zadnjeg zvižduka, kaže Herrera.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.