Afera u BiH: FK Sarajevo ima dokaze o korupciji u BiH nogometu!

Četvrtak, 06. ožujka 2014. 21:28 Napisao/la  SC

U klubu smo održali sastanak i formirana je radna grupa koja će se svakodnevno baviti borbom protiv korupcije u bh. fudbalu, kaže direktor Selimović

FK Sarajevo započeo je kampanju protiv korupcije u nogometu BiH! Klub u vlasništvu malezijskog tajkuna Vincenta Tana prvi je u susjednoj državi počeo otvorenu borbu protiv kriminala i namještaljki svih vrsta u nogometu:

- Fudbalski klub Sarajevo ozbiljno će i sistemski pristupiti borbi protiv korupcije u bosanskohercegovačkom nogometu U klubu smo održali sastanak i formirana je radna grupa koja će se svakodnevno baviti borbom protiv korupcije u bh. fudbalu. U posjedu smo određenih dokaza, imamo dosta indicija i informacija, te ćemo u narednom periodu sistemski i ozbiljno pristupiti svemu ovome. Na Skupštini ECA-e e (European Club Association) dobili smo jasne instrukcije kako se trebamo ponašati i što trebamo raditi. Put preko medija nije dovoljan, moramo uključiti nadležne policijske strukture i tužilaštva. Stoga ćemo u narednom periodu organizirati sastanke sa nadležnim institucijama, kako bismo ukazali na neregularnosti na svim nivoima u bh. Nogometu. Očekujemo pomoć i podršku ECA-e u našim nastojanjima, ali i domaćih institucija, kao i drugih klubova. Jako nas je obradovalo što svakodnevno dobivamo podršku građana, sportskih radnika, drugih klubova, ali i članova Izvršnog odbora Fudbalskog savez BiH i u ovoj borbi nećemo biti sami, kaže generalni direktor Sarajeva Dino Selimović.

Trener Sarajeva je Robert Jarni, a od 2012. godine dres Sarajeva nosi bivši igrač Rijeke Mario Tadejević.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.