ZLATKO DALIĆ

Opet na Wembleyju, ne može ljepše

Subota, 30. studenog 2019. 20:20 Napisao/la  SC

Southgate nije siguran da je ždrijeb dobar

Gareth Southgate i Zlatko Dalić
Gareth Southgate i Zlatko Dalić

Nakon ždrijeba Eura 2020 kojim je odlučeno da će Hrvatska igrati u skupini zajedno sa Engleskom, Češkom te pobjednikom play offa Lige nacija C u kojem igra i Srbija reakcije su podijeljene.

- Zadovoljni smo. Rekli smo da nema idealne skupine i da ne možemo birati. Moja želja je bila da izbjegnemo Portugal iz trećeg pota, to smo i izbjegli. Ovo drugo je to što je. Ponovno Englezi, ponovno na Wembleyju. Iduće dvije su ponovno Česi i pobjednik playoffa Lige nacija. Mislim da realno možemo proći dalje, to je i naša ambicija. Nama je prva utakmica najvažnija. Opet na Wembleyju, ne može biti bolje i ljepše, barem za nas. Nakon toga slijede dvije lakše utakmice u kojima moraju tražiti svoju šansu. No mi znamo koji je naš cilj, a to je proći skupinu. Za to trebamo pobijediti prve dvije utakmice, to je ono što nam je zadatak i prvi cilj. Iz trećeg pota su svi nezgodni, pogotovo Srbija. Tu su i Škoti koji su domaćini. Ako oni prođu, mi igramo protiv dva domaćina kao gosti. Vidjet ćemo još tko će tu sve skupa proći. Imat ćemo dovoljno vremena za analize i skauting tih ekipa. Ono što je najvažnije, mi moramo vjerovati u sebe. Ja vjerujem u sebe, svoju ekipu i igrače da možemo ponoviti ono što je bilo prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu. Napraviti jedan dobar posao i mi smo na to spremni. Imamo šest mjeseci vremena za spremiti se. Najvažnije nam je da nam igrači budu zdravi i spremni. Ždrijeb nam malo mijenja planove oko planiranja gdje ćemo imati kamp. Prvu utakmicu igramo na Wembleyju i trebamo ići negdje blizu, nakon toga dva puta u Glasgowu. Naš put će biti i usmjeren prema tome, bit ćemo negdje na Otoku, rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

- Uopće nisam siguran je li ovo dobar ždrijeb. Igrali smo protiv dvije momčadi iz ždrijeba prije, a igranje na Wembleyju će nam biti nešto posebno. Jedva čekamo početka Eura. Znamo kvalitete hrvatskih veznjaka, to će biti top utakmica. Htio je da Hrvatska igra u Londonu pa je to vrlo interesantno. Nama se dopada to što nam dolazi pregršt mladih i talentiranih igrača. U posljednja dva puta kvalifikacija igrali smo s jako mladom momčadi i zato je bitno da do početka Eura to dobro izbalansiramo. Ponekad ti u tome smetaju drugi treneri, ali dosta dugo sam u ovome da ne bih znao kako stvari funkcioniraju. Na Euru je 8 do 10 jakih država, smatra izbornik Engleske Gareth Southgate.

- Engleska nam je očito suđena. Odmah nakon izvlačenja ja i Southgate smo se pozdravili, kratak je bio češki izbornik Jaroslav Šilhavý.

- Mislim da će Gareth Southgate biti zadovoljan ovim ždrijebom. On vodi ekipu koju dobro poznaje i koja igra sjajno u posljednje vrijeme. Bit će potiho siguran da mogu proći skupinu i domoći se iduće runde. Southgate odlično radi domaću zadaću i sve o protivniku zna već sada. Bit će to sjajno, apsolutno. Veliku prednost Engleska će imati i zbog toga što igra kod kuće. Bit će osjećaj kao da se igra domaći turnir. Wembley je posebno mjesto, a kad navijači budu davali podršku, Engleska će to iskoristiti, smatra bivši engleski reprezentativac Alan Shearer.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.