Zlatko Dalić: U Kairu očekujem nogometniju atmosferu nego u Abu Dhabiju

Petak, 22. ožujka 2024. 20:24 Napisao/la  SC

Došli smo ovdje da bismo bili zajedno, ali rezultat nam je jako bitan, kaže izbornik

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

HNS je objavio najavu utakmice Hrvatska - Tunis u Kairu:

Bez obzira na prijateljski karakter utakmica, Zlatko Dalić u Kairu očekuje ozbiljan pristup i želi dobar rezultat.

- Došli smo na turnir odigrati dvije utakmice, za nas vrlo važne. Želimo u Kairu napraviti dobar rezultat, a one su i priprema za Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Važan nam je “team building” i druženje, ali isto tako i rezultat. U prvoj utakmici igramo protiv Tunisa, reprezentacije koja nas je prije četiri godine pobijedila u Varaždinu 2:1. Dakle, ovu utakmicu shvaćamo kao svojevrsni revanš za taj varaždinski poraz. Želimo u Kairu isprobati sve igrače i svi će dobiti minutažu. Žao mi je što smo ostali bez Budimira, to je objektivni hendikep za nas, rekao je Zlatko Dalić i prokomentirao prvog protivnika.

- Tunis je poslije Afričkog prvenstva promijenio izbornika. Prema našim informacijama, u momčadi je puno novih igrača, a to je možda još nezgodnije i opasnije jer dolaze mlađi igrači koji se žele nametnuti novom izborniku. Tunis je ima novu momčad, slažu neku novu priču, a njihovi reprezentativci će se sigurno htjeti dokazati protiv druge i treće reprezentacije na svijetu. Ne smijemo podcijeniti protivnika, čeka nas vrlo nezgodna utakmica. Došli smo ovdje da bismo bili zajedno, ali rezultat nam je jako bitan i donosi ozračje koje će nam trebati uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Hrvatski izbornik zahvalio je Egipatskom nogometnom saveza što je organizirao turnir nakon što je isti otkazan u Abu Dhabiju.

- Sretni smo da je turnir prebačen u Kairo kad već nije mogao biti održan u Abu Dhabiju, na turniru će nastupi sve četiri reprezentacije koje su i bile predviđene. Hvala Egipatskom nogometnom savezu koji je učinio napor i prihvatio organizaciju, u Kairu očekujem nogometniju atmosferu s puno više gledatelja nego u Abu Dhabiju. U Kairu su dobri uvjeti, dobri tereni za igru i nadamo se da će utakmice biti dobro posjećene.

Dalić je također prokomentirao izostanak Mohameda Salaha s turnira u Kairu.

- Šteta i za nogomet i turnir što ga neće biti, bilo bi lijepo da je Salah tu, privukao bi sigurno puno više gledatelja, a i utakmice bi bile interesantnije. Šteta što je ozlijeđen, ali njegovo je zdravlje najbitnije. Znamo koliko znači reprezentaciji Egipta, ali i za cijeli ovaj dio svijeta. Znamo koliko je cijenjen i voljen, a svoju je klasu potvrdio i u Europi. Šteta što nećmo vidjeti dvoboj Modrića i Salaha, ali nadam se da ćemo se Egipat i mi naći u finalu i da će utakmica svejedno biti vrlo zanimljiva, zaključio je Dalić.