Zlatko Dalić: Ovo su ekipe protiv kojih je Hrvatska znala gubiti bodove

Ponedjeljak, 11. rujna 2023. 21:10 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Hrvatska reprezentacija nadmoćnom igrom pobijedila (1:0) je Armeniju u Erevanu:

- Imali smo puno šansi, veliki posjed, to je bilo bitno danas. Nedostajao je drugi gol da privedemo utakmicu u miru do kraja. Obično se dogodi da ekipe tada i prime gol, ali svaka čast dečkima. Nisu posustali, kazao je izbornik Zlatko Dalić i ponovio najavu utakmice.

- Da, ovo je apsolutno bilo najteže gostovanje. Međutim, od prve minute smo se postavili kompaktno. Protivnik ima kvalitetu i pokazao se opasnim u nekim situacijama. Na kraju, najbitnija tri boda su u džepu. Nismo pali u zadnjim dvjema utakmicama, nismo gubili glavu u nekim situacijama gdje se to znalo dogoditi. Iako su na papiru ovo možda bili laki protivnici, upravo su to ekipe protiv kojih je Hrvatska znala gubiti bodove. U prošlosti su nas takvi znali uhvatiti na krivoj nozi, rekao je Dalić pred kamerama NoveTV.

Izjednačio se Dalić po broju pobjeda (42) sa Slavenom Bilićem:

- Iskreno, ne pratim takvu statistiku iako mi je to netko nedavno rekao na presici. Bitno je da kao reprezentacija idemo prema Njemačkoj... Idemo korak po korak. Imamo sada Tursku u Osijeku, a zatim gostujemo kod Walesa. Cilj je da se ne borimo do kraja kvalifikacija nego da to odradimo u miru. Dečki sada idu u svoje klubove, nadamo se da će nastaviti svoju sezonu. Jedva čekam utakmicu na Opus Areni, nisam još bio tamo. Veselim se, poručio je Dalić.