Zlatko Dalić: Dvije i pol godine jurimo sto na sat, moraju doći i ovakve utakmice!

Subota, 14. listopada 2023. 19:44 Napisao/la  SC

Neće biti puno promjena u sastavu. Bruno Petković je ostao doma, njegova želja je jedno, a spremnost drugo, kaže izbornik

Zlatko Dalić: Dvije i pol godine jurimo sto na sat, moraju doći i ovakve utakmice!

Hrvatska reprezentacija u nedjelju igra u Walesu, cilj jasan nakon poraza od Turske u najslabije odigranoj kvalifikacijskoj utakmici u mandatu Zlatka Dalića.

- Najvažnije je da je sve u našim rukama. Svjesni da smo bili loši protiv Turske, ne smijemo to ponoviti jer ćemo imati problema i protiv Walesa. Respekt domaćinu, igrali smo u Splitu 1:1, bilo je isto u Cardiffu prije četiri godine. Bit će bitka, agresija, publika, no moramo znati to izboriti. Svjesni smo da je bilo zaista loše. Dvije i pol godine jurimo sto na sat prema gore, moraju doći i ovakve utakmice. Poklopile su se neke stvari, neću tražiti alibi. Jednostavno, bili smo loši kakvi već dugo nismo bilo. Pogotovo u prvom poluvremenu. I zbog sebe moramo biti bolji. Ako bude dobro sutra, onda je OK. Ako neće - bit ćemo u velikom problemu. Stajali smo daleko od igrača, nismo bili kompaktni u bloku. Široko smo stajali, bili smo u lošoj formaciju. Popravili smo to u drugom poluvremenu, ali nedovoljno dobro. Trčali smo u prazno i svaki za sebe, kazao je izbornik Zlatko Dalić.

Dalić ima velikih problema s rosterom, nikada u mandatu nije mu nedostajalo tako puno bitnih igrača:

- Neće biti puno promjena u sastavu. Bruno Petković je ostao doma, njegova želja je jedno, a spremnost drugo. Ostali smo na Musi i Belji. Obojica su klasični centarfori, malo drugačije igraju nego što smo dosad igrali. Možda napravimo i neke promjene u zadnjem redu, nešto ćemo poduzeti. Iskreno, nemamo puno izbora, ali nadam se da ćemo napraviti najbolje, poručio je Dalić.