U-21 Josip Brekalo izgubljen do kraja prvenstva, Francuzi pobijedili u 95. minuti

Utorak, 18. lipnja 2019. 23:17 Napisao/la  SC
Nenad Gračan
Nenad Gračan Foto: HNS

Hrvatska je doživjela težak poraz (1:4) od Rumunjske u 1. kolu U-21 EP-a, igra bila zabrinjavajuće slaba:

- Nismo očekivali ovakav poraz. Prije svega treba čestitati Rumunjskoj na zaista dobroj prezentaciji. Na početku utakmice bili smo impresionirani, primali smo brzo dva pogotka, kroz cijelu utakmicu smo imali mnogo tehničkih grešaka, nedostajalo je sigurnosti kod igrača u pas igri. To sam govorio kad sam pričao o natjecateljskom nogometu i kontinuitetu naših igrača u klubovima. Nažalost, bilo je dosta ozlijeđenih igrača, pokušali smo to popraviti u ova dva tjedna, nažlost nismo uspjeli. Na današnjoj utakmici bez obzira na poraz bilo je i dobrih trenutaka, gdje smo imali i nekih situacija, pogotovo kod 1:2. Međutim, treći pogodak nas je slomio. Nakon toga se više nismo mogli vratiti, kaže izbornik Nenad Gračan.

U 2. kolu 21. lipnja Hrvatska igra protiv Francuske:

- Mi smo uvijek euforični, uvijek radimo veliki pritisak. Na početku sam već kazao da je veliki uspjeh što smo se uopće plasirali na ovo natjecanje. Na ovom europskom prvenstvu zaista su sjajne reprezentacije, a pričao sam i o Rumunjima kao moćnoj vrsti. U svakom slučaju pokušat ćemo napraviti sve što možemo, dignuti se iz ovog poraza, izvući neke pouke. U sportu i poraz može biti pobjeda ako shvatiš na koji način se to dogodilo, smatra Gračan.

Josip Brekalo izašao je u 14. minuti:

- Brekalo je vjerojatno izgubljen do kraja prvenstva! Ići će sad na magnetsku rezonancu pa ćemo vidjeti kakvi će biti nalazi. Kad se radi o toj ozljedi sigurno je to itekako utjecalo na onaj drugi primljeni pogodak. Svi su razmišljali o ozljedi Brekala, a nitko nije vodio računa o obrani. Tada se to malo sve skupa i poremetilo, govori Gračan.

Francuska je u 1. kolu pobijedila Englesku rezultatom 2:1.

Francuzi nisu iskoristili dva kaznena udarca, gubili su 0:1 do 88. minute pogotkom Fodena (54), Englezi su od 62. minute igrali bez isključenog Choudhuryja.

Do pobjede Francuzi su stigli u samoj završnici pogotkom Ikone (89) i autogolom Wan-Bissake u 95. minuti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.