U-21: Hrvatska u Šibeniku svladala Norvešku, izabranici Nenada Gračana dobro odradili provjeru

Četvrtak, 13. studenog 2014. 20:00 Napisao/la  SC

Prijateljska utakmica mladih reprezentacija: Hrvatska - Norveška 3:0

Hrvatski nogometni reprezentativci do 21 godine uspješno su krenuli s novim ciklusom. Nakon ispadanja u doigravanju za plasman na Europskom prvenstvu od Engleske u listopadu izabranici Nenada Gračana u izmjenjenom su sastavu krenuli u novu kampanju. Na Šubičevcu u Šibeniku odigran je prijateljski sraz sa vršnjacima iz Norveške, koji se trebao održati u Dugopolju. Vremenski uvjeti to nisu dopustili pa je Šibenik preuzeo ulogu domaćina.

Menadžeri na tribinama
Da je hrvatski nogomet zanimljiv cijeloj Europi potvrđuje i broj inozemnih skauta na tribinama Šubičevca. Pojavili su se tako među ostalima predstavnici Chelseaja, Salzburga, Freiburga i Eintrachta.

Pred petstotinjak gledatelja sve su 'mini-vatreni' riješili u prvom poluvremenu. Pašalić je pogodio u devetoj minuti nakon što se Pjaca u dva navrata prije nije uspio upisati u listu strijelaca. Hrvatska je prijetila iz svih oružja, dva je puta pokušao i Petar Mišić ne bi li konačno, u 33. minuti iz kornera nabacio na drugu stativu gdje debitant Duje Ćaleta-Car gađa glavom za 2:0. 

Mogao je šibenski stoper nakon novog prekida zabiti i dvije minute kasnije, no za 3:0 je u 40. minuti zabio Jozo Šimunović. U nastavku su Norvežani bili ponešto konkretniji, no do promjene rezultata nije došlo. Provjera je mladim nogometašima dobro došla u kontekstu smjene generacije koja će se dogoditi na startu sljedećih kvalifikacija.

Hrvatska - Norveška 3:0 (Pašalić 9, Ćaleta-Car 33, Šimunović 40)

HRVATSKA: Livaković, Mikanović, Milić, Šunjić (64 Ivančić), Šimunović, Ćaleta-Car, Pjaca, J. Mišić (80 Roguljić), Krovinović, Pašalić, P. Mišić (64 Brlek)

NORVEŠKA: Dyngeland, Haraldseid (61 Hansen), Hoibraten, Gronner, Grogaard, Thorsby, Trondsen, Fossum, Hansen (61 Strand), Berisha (74 Omoijuanfo), Finne (61 Zahid)