U-21 HRVATSKA - RUMUNJSKA Nenad Gračan: Posreći li nam se, možda iskusim olimpijske igre i kao trener

Utorak, 18. lipnja 2019. 10:09 Napisao/la  SC

Sjajna su generacija s izuzetnim pojedincima, a posebno su opasni u improvizaciji. Imaju pravi nogometni duh i trebamo biti oprezni, kaže izbornik o Rumunjskoj

Nenad Gračan
Nenad Gračan Foto: HNS

 

Hrvatska U-21 reprezentacija danas (18.30) u San Marinu igra protiv Rumunjske.

U prvoj utakmici u skupini na Europskom prvenstvu Hrvatska igra protiv objektivno najslabijeg protivnika, preostala dva (Francuska, Engleska) puno su bolji prema rejtingu.

Međutim, mlada rumunjska reprezentacija nije slučajno stigla do San Marina bez poraza u kvalifikacijama:

- Rumunjska je izrazito kvalitetna momčad, prošla je kvalifikacije bez poraza te izbacila i Portugal, a sedmorica igrača već su im članovi seniorske reprezentacije. Sjajna su generacija s izuzetnim pojedincima, a posebno su opasni u improvizaciji. Imaju pravi nogometni duh i trebamo biti oprezni, igrati sa što manje pogrešaka. Mi i Rumunji volimo posjed lopte i nadmudrivanje na terenu. Igrači znaju da će biti dosta Rumunja na tribinama i da se moramo usredotočiti na ono što se zbiva na terenu. Što više navijača dođe, to bolje za svih, uvijek je lijepo vidjeti pun stadion, kaže izbornik Nenad Gračan.

Dodatni poticaj je zdravstveni bilten:

- Mislim da poteškoća neće biti ni sa Šunjićem, ni sa Katićem, niti sa Benkovićem. Vlašić je ušao u trenažni proces prije desetak dana, osjeća se odlično i to je dobra vijest za sve nas. Nestrpljivo iščekujemo utakmicu, nakon ovih priprema jedva čekamo da natjecanje počne. Igrači su izuzetno motivirani, postoji velika želja i trebamo ući u utakmicu ozbiljno i disciplinirano, a tada naša kvaliteta može doći do izražaja, naglašava Gračan.

U-21 reprezentacija treći put sudjeluje u završnici europskog prvenstva, nikada nije pobijedila, a cilj je proći kroz skupinu do polufinala čime bi se osigurao plasman na OI u Tokiju:

- Olimpijske igre nisu najveći nogometni događaj, ali su najveći sportski događaj. Svi imaju veliku želju upoznati najbolje sportaše na olimpijskim igrama i svi su motivirani. Pokušat ćemo ostvariti taj cilj, no tu je 12 sjajnih reprezentacija i to nije nimalo lak zadatak. Posreći li nam se, možda iskusim olimpijske igre i kao trener, kaže Gračan koji je osvojio broncu na OI 1984 u Los Angelesu.

Mogući sastav: Posavec - Uremović, Katić, Benković, Sosa - Šunjić, Moro, Vlašić - Brekalo, Halilović - Kulenović

Skupina C,
utorak, 18. lipnja:
Rumunjska - Hrvatska (18.30)
Engleska - Francuska (21)

petak, 21. lipnja
Engleska - Rumunjska (18.30)
Francuska - Hrvatska (21)

ponedjeljak, 24. lipnja
Francuska - Rumunjska (21)
Hrvatska - Engleska (21)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.