U-20 SVJETSKO PRVENSTVO

Čile izbacio Hrvatsku dvama jeftinim pogocima

Srijeda, 03. srpnja 2013. 19:14 Napisao/la  SC

Utakmica 1/8 finala: Hrvatska - Čile 0:2. Pad koncentracije u završnici utakmice stajao je Hrvatsku ispadanja

 

U-20 Svjetsko prvenstvo - utakmica osmina finala

 

HRVATSKA – ČILE 0:2

 

Stadion u Bursi. Sudac: Walter Lopez (Gua)

 

Strijelci: 0:1 Castillo (81), 0:2 Šimunović (85-ag)

 

Žuti kartoni: Groupec, Miškić (Hrvatska), Martinez, Castillo (Čile)

 

 

 

HRVATSKA: Zelenika, Gorupec, Datković, Šimunović, Aleksić, Čanađija, Mrzljak (65 Miškić), Pjaca (83 Pajač), Brlek (59 Miličević), Livaja, Rebić.

 

ČILE: Melo, Campos, Lichnovsky, Robles, Cuevas (68 Bravo), Fuentes, Martinez, Bravo, Hernandez (56 Maturana), Henriquez, Castillo (89 Baeza)

 

Hrvatska reprezentacija ispala je osmini finala, Čile je plasman u četvrtfinale osigurao u završnici utakmice nakon dviju neforsiranih pogrešaka uže obrane. U 81. minuti Castillo je utrčao između središnjih braniča, koji su očekivali zaleđe, i glavom elegantno prebacio istrčalog Zeleniku – 0:1. Jeftino primljen i efektno postignut pogodak označio je početak kraja nadanja da će naša reprezentacija u četvrtfinale.

 

U 85. minuti Bravo je pobjegao desnom stranom, oštro ubacio na prvu vratnicu gdje je natrčao Šimunović i zakucao loptu u vlastitu mrežu – 0:2!

 

Do kraja utakmice dogodio se još jedan Rebićev proboj po lijevom  boku, povratna lopta i Livajin pokušaj petom koji je Melo obranio.

 

Nešto više od 80 minuta naša je reprezentacija kontrolirala utakmicu dobro organiziranom obranom i brzim, okomitim otvaranjima preko raspoloženog Rebića. Sve što se opasno dogodilo Čileu imalo je veze s Rebićem, koji je tako lako probijao lijevi bok da se naša reprezentacija stalno činila opasnijom. Nažalost, izostala je završnica prije svega zbog  sebične potrebe za samoisticanjem (Rebić, Livaja), a onda i i zbog premalo igrača u završnici.

 

U 52. minuti Rebić je probio lijevi bok, ali nije htio odigrati prema dvojici igrača u sredini kaznenog prostora. Najveću prigodu ipak je propustio Livaja u 31. minuti, kada je sam dotrčao do vratara Mela i kada je mogao mirno odigrati slobodnom Mrzljaku, sebično je pokušao izvesti nemogući dribling i izgubio loptu.

 

 Rezultati osmine finala: Francuska - Turska 4:1, Grčka - Uzbekistan 1:3, Portugal - Gana 2:3, Hrvatska - Čile 0:2, Nigerija - Urugvaj 1:2, Španjolska - Meksiko 2:1, Irak - Paragvaj 1:0, Kolumbija - Koreja 7:8 (11m)
Parovi četvrtfinala: Francuska - Uzbekistan, Gana - Čile, Urugvaj - Španjolska, Irak - Koreja

Utakmica je ponudila dva uočljivo dva različita pristupa. Hrvatska se nametnula kao fizički moćna, natjecateljski kompaktna i okomita momčad, Čile kao momčad koja kroz posjed lopte pokušava ući u završnicu. Međutim,  do 81. minute Čile je propustio samo jednu izglednu priliku, u 30. minuti Castillo je ostao sam na 17 metara i promašio vrata u povoljnoj poziciji. Mogao je i Henriquez u 74. bolje primiti loptu, koja mu je pobjegla u odsutnom trenutku.

 

 

 

Naša reprezentacija propustila je još dvije prilike. U 77. minuti Rebić nije dobro zahvatio loptu glavom nakon Groupčeva ubačaja, u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Pjaca se nije dovoljno brzo snašao na 6 metara od vratiju.

 

Nažalost, neočekivani pad koncentracije u završnici utakmice stajao je Hrvatsku ispadanja iz natjecanja tijekom kojega naša momčad ničim nije naslutila takav kraj