Pogledajte koliko je Luka Modrić daleko od zadnje utakmice u kockastom dresu

Srijeda, 22. studenog 2023. 13:25 Napisao  I. V.

S obzirom na način igre i nevjerojatnu biološku predisponiranost, Modrić u 38. godini umješno kompenzira fizičku potrošnju

Pogledajte koliko je Luka Modrić daleko od zadnje utakmice u kockastom dresu

Luka Modrić odveo je hrvatsku reprezentaciju na još jedno veliko natjecanja, 38-godišnji kapetan autoritativno je predvodio momčad u dvjema odlučujućim kvalifikacijskim utakmicama.

Dok traje slavlje zbog plasmana na EP 2024 nakon pobjede protiv Armenije ne baš tako radosna pretpostavka zatvara posebno poglavlje u povijesti hrvatskog nogometa.

Je li Luka Modrić protiv Armenije odigrao zadnju kvalifikacijsku utakmicu za hrvatsku reprezentaciju?

Modrić polako privodi kraju karijeru u Real Madridu, ove sezone izgubio je status standardnog prvotimca.

U 13 kola u LaLigi ni jednom nije igrao cijelu utakmicu, dvaput nije ni ulazio u igru s klupe, samo je triput (Getafe, Osasuna, Rayo Vallecano) igrao više od jednog poluvremena.

Iako Carlo Ancelotti jedno govori javno o Modriću zbog mira u svlačionici, iskusni talijanski stručnjak pragmatično radi nešto sasvim drugo.

Kada iduće godine bude igrao na EP-u u Njemačkoj, Modrić izvjesno više neće biti igrač Real Madrida.

Sigurno da će promjenom kluba iduće sezone pronaći nove motive u 39. godini, jedino je upitno hoće li biti dovoljno fizički moćan nastaviti igrati za reprezentaciju nakon EP-a.

S obzirom na način igre i nevjerojatnu biološku predisponiranost, Modrić u 38. godini umješno kompenzira fizičku potrošnju, kvaliteta trke sve više dominira u odnosu na kvantitetu trke.

Najvažniji elementi u svakom trkačkom sportu su izdržljivost i brzina, u ovom razdoblju života Modrić izvjesno više ne može u zadovoljiti kriterije Real Madrida, ali u dresu reprezentacije u utakmicama protiv reprezentacija kakve su Latvija i Armenije, Modrić još uvijek djeluje fizički dovoljno (nad)moćno da pri kraju 2023. godine izgleda kao da tek dolaze najbolje godine u njegovoj karijeri.

Svi znamo da ne dolaze, a kako Modrić izgleda na terenu možete vidjeti  OVDJE