Nenad Gračan: Francuska ima moć i širinu, ali ništa još nije izgubljeno

Srijeda, 19. lipnja 2019. 14:01 Napisao/la  SC
Daniel Šarić i Nenad Gračan
Daniel Šarić i Nenad Gračan Foto: HNS

 

Dan nakon teškog poraza (1:4) od Rumunjske, izbornik U-21 reprezentacije Nenad Gračan najavio je utakmicu protiv Francuske koja je pobijedila Englesku.

- Francuska je zaista odlična reprezentacija. I u prijateljskom ogledu s nama pokazali su moć i širinu. Čeka nas uistinu zahtjevna utakmica, u svakom smislu. Još je rano govoriti hoće li biti promjena u sastavu. Međutim, ne bude li povratne trke, tranzicije, ne budemo li dobro izgledali u prekidima i ponovimo li greške, neće biti ni rezultata. Nema se što puno dodati. Dva pogotka protiv Rumunjske primili smo poslije svojih grešaka, a prije trećeg pogotka Rumunjske imali smo kontrolu i nisu nam više stvarali šanse. Ništa nije izgubljeno, treba dignuti glave i pokazati koliko možemo u preostale dvije utakmice. Treba pokazati karakter. Bilo je i dobrih stvari, unatoč rezultatu, a sigurno se moglo više. Iz prevelikog broja tehničkih pogrešaka rodila se nervoza, gubilo se samopouzdanje, kaže Gračan.

Brekalo i Benković su ozlijeđeni:

- Situacija je neizvjesna, vidjet ćemo kako će se stvari odvijati kroz naredne dane. Benković se požalio na staru ozljedu i morat ćemo donijeti odluku prije utakmice s Francuskom, govori Gračan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.