Martin Erlić: S Josipom Šutalom sam već igrao, dobro smo se snašli

Utorak, 14. studenog 2023. 21:34 Napisao/la  SC
Martin Erlić: S Josipom Šutalom sam već igrao, dobro smo se snašli

HNS je objavio sljedeću obavijest:

Drugi dan priprema hrvatske nogometne reprezentacije za predstojeće utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pred novinare su izašli Martin Erlić i Nikola Moro.

Martin Erlić konkurira za mjesto središnjeg braniča, pogotovo otkako je izbornik Zlatko Dalić najavio da će Joško Gvardiol zaigrati na poziciji lijevog braniča.

- Odradili smo tek drugi trening zajedno, izbornik mora odlučiti tko će igrati. S Josipom sam već igrao, dobro smo se snašli i ja sam spreman. Joško igra u Cityju lijevog beka tako da je naviknuo, Josip i ja smo igrali skupa, ali nismo nas trojica. Uvijek može bolje, ali kažem, sad smo u nekoj krizici, ali osobno se dobro osjećam fizički i psihički, a to je najbitnije, istaknuo je Erlić.

Vatreni su puni vjere i samopouzdanja uoči odlučujućih dvoboja protiv Latvije i Armenije.

- Sami smo se doveli u ovu situaciju i sami ćemo se iz nje izvući, u to sam uvjeren. U svlačionici je kao i uvijek pozitivno ozračje, a ne ovisimo sami o sebi, to je ono najgore. Moramo odraditi obje utakmice kako treba, biti pravi i kvalificirati se na Euro, zaključio je Erlić.

Nakon što će zbog ozljede biti odsutan Mateo Kovačić, svoju će priliku u veznom redu tražiti i Nikola Moro, koji je uoči reprezentativnog okupljanja postigao gol u talijanskom kupu protiv Verone.

- Nisam netko tko zabija često pa sam bio sretan zbog toga, drago mi je da sam ušao u dobru formu prije okupljanja. Uvijek se nadam prilici, zato igram, treniram i dolazim ovdje. Trenutno je najvažnije da pobijedimo obje utakmice, da se kvalificiramo na Europsko prvenstvo. Znamo da moramo bolje, svjesni smo gdje smo i što smo. Gledamo samo sebe, na drugo ne možemo utjecati, istaknuo je Moro i osvrnuo se na ozračje u svlačionici.

- Svatko se bori za svoje mjesto u momčadi, dobro je da je konkurencija u reprezentaciji jaka. jedni smo drugima konkurencija, ali atmosfera je izuzetno dobra, zaključio je Moro.