Zlatko Dalić nezadovoljan igrom uoči odlučujuće utakmice protiv Slovačke na Rujevici

Ponedjeljak, 14. listopada 2019. 00:34 Napisao/la  SC

Ne možemo biti zadovoljni rezultatom. Imali smo problem s njihovim načinom igrom, pogotovo u prvom dijelu kada smo išli u skok bez potrebe, kaže izbornik

Mateo Kovačić nije teže stradao
Mateo Kovačić nije teže stradao

 

Luka Modrić nije teže stradao, Zlatko Dalić rekao je da kapetan ne bi trebao imati težih posljedica nakon što je izašao iz igre u 89. minuti:

- Modrić je dobio nezgodan i bolan udarac u butni mišić, to je jako bolno. Morat će pauzirati dva do tri dana od treninga. Nezgodan udarac, ali bitno da nije ništa drugo, poput istegnuća. Oba stopera dobila su treći žuti karton, nezgodna situacija za nas za zadnju utakmicu. Moramo paziti oko tih kartona, pogotovo Lovren, dobio je karton nakon gola zbog prigovora, to se mora izbjeći, kazao je Dalić.

Utakmica protiv Walesa obilovala je svime samo ne tečnim nogometom u završnici, Wales je pogodak postigao nakon prekršaja nad Kovačićem:

- Ne mogu komentirati je li bio faul, ali činjenica je da je Mateo Kovačić izašao ozlijeđen iz duela i da je s ozlijeđenim koljenom napustio igru. Na sucu je da ocijeni je li to faul. Kovačić je dobro, ima bol i osjetio je koljeno, koje je zaplesalo i zarotiralo se, morat ćemo pričekati koji dan da vidimo što je s njim, rekao je Dalić.

Izbornik nije bi zadovoljan igrom:

- Ne smijemo primiti gol u 47. minuti, moramo biti koncentriraniji. Ne možemo biti zadovoljni rezultatom. Imali smo problem s njihovim načinom igrom, pogotovo u prvom dijelu kada smo išli u skok bez potrebe. Inzistirao sam da se to ne radi jer se takvom napadaču ne može uzeti skok. Tu moraš imat osjećaj da ga pustiš da skače i da ti da loptu. To smo u drugom dijelu bolje radili. Najgore je kad stoper ide u duel s njim pa isprazni poziciju, smatra Dalić.

Hrvatska reprezentacija 16. studenoga na Rujevici zadnju utakmicu u kvalifikacijama igra protiv Slovačke.

Pobjeda i remi znači plasman na EP, poraz bi značio ždrijeb dodatnih kvalifikacija 22. studenoga u Nyonu, pa krajem ožujka i polufinalna, možda i finalna utakmica A-razreda za plasman na EP.

Naravno, postoji još nekoliko dobitnih kombinacija u slučaju poraza, primjerice, da Slovačka u zadnjoj utakmici ne pobjedi Azerbajdžan, ali time se ne treba zamarati.

Objektivno, ako svjetski doprvaci izgube od Slovačke na Rujevici, nisu ni zaslužili igrati završnicu EP-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.