KVALIFIKACIJE ZA EP Niko Kovač: Znamo po što smo došli u Azerbejdžan!

Srijeda, 02. rujna 2015. 20:10 Napisao/la  SC

Vjerujem da ćemo se predstaviti u dosadašnjim izdanjima, jer su svi prošli pripreme, zdravi su, a rujan je Hrvatskoj uvijek bio dobar i vjerujem u naš uspjeh, kaže Kovač


Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak od 18 sati igra protiv Azerbejdžana na Bakcell Areni u Bakuu, prva od dvije kvalifikacijske utakmice u mini-ciklusu bitno će odrediti raspoloženje uoči puta u Oslo, gdje u nedjelju čeka Norveška:

- Zadovoljni smo onime što smo ostvarili u kvalifikacijama, no još ništa nismo postigli. Ne bih se složio da je Azerbajdžan meč-lopta, jer u Bakuu ne možemo ništa završiti. Moramo odigrati dobro kako bismo u naredne tri utakmice imali tu meč-loptu. Azerbajdžan se promijenio, ima neke nove igrače, a Prosinečki im je usadio novi duh te stil i sustav igre, i kompaktnije se brani. Traži od njih posjed lopte bez obzira na protivnika i mislim da će to biti slučaj i protiv nas. S publikom iza sebe bit će puni  samopouzdanja. No, vjerujem da ćemo se predstaviti u dosadašnjim izdanjima, jer su svi prošli pripreme, zdravi su, a rujan je Hrvatskoj uvijek bio dobar i vjerujem u naš uspjeh, makar ćemo se morati dobro oznojiti. Nitko nam neće ništa darovati, pa tako ni Azerbajdžan. Prosinečki i ja smo zajedno igrali, ali više ne igramo, i ne bih volio ovaj susret gledati kao dvoboj nas dvojice, kaže izbornik Niko Kovač.

Kovač je zadovoljan atmosferom uoči utakmice u kojoj neće igrati požutjeli Darijo Srna, prvi put kapetan će biti Luka Modrić.

- Kvalitetno smo odradili ono što smo mogli u ova dva dana, najviše regeneracijski da podignemo motiv i raspoloženje. Na terenu imamo sve posloženo, upitnika više nema. Hrvatska je uvijek imala igrače iz lige petice, ali ne trebamo previše gledati transfere, imaju ih i druge reprezentacije. Jedno je pričati, a drugo pokazivati na terenu. Nitko nije ništa postigao kroz priču, nego samo kroz rad. Nećemo kalkulirati što bi moglo biti u Norveškoj, idemo prvo po tri boda u Azerbajdžanu. Vrijeme bi moglo biti malo teže za igru, travnjak nije savršen što bi moglo pogodovati domaćinu, ali nećemo tražiti alibije. Znamo po što smo došli, kaže Kovač.