EP 2020 Hrvatska osvojila bod i ostala bez dvojice stopera, Modrić izašao zbog ozljede

Nedjelja, 13. listopada 2019. 22:55 Napisao/la  SC

Hrvatska u zadnjoj utakmici protiv Slovačke na Rujevici mora osvojiti bod da bi potvrdila plasman u završnicu EP-a

Nikola Vlašić strijelac u Cardiffu
Nikola Vlašić strijelac u Cardiffu

 

Hrvatska je odigrala neodlučeno protiv Walesa (1:1) u Cardiffu što znači da u zadnjoj utakmici protiv Slovačke na Rujevici mora osvojiti bod da bi potvrdila plasman u završnicu EP-a.

Uoči odlučujuće utakmice u Rijeci, momčad je ostala bez dvojice standardnih stopera (Vida, Lovren) koji neće igrati zbog kartona, a posebno brine ozljeda Luke Modrića.

U 9. minuti Brekalo je lijevom stranom probio od središta igrališta do kaznenog prostora, proigrao Petkovića koji je odmah produžio loptu do Vlašića.

Uslijedio je Vlašićev udarac sa 17 metara po kojemu je lopta okrznula lijevu Hennesseyjevu vratnicu i završila u mreži - 0:1.

Od toga trenutka do velškog pogotka hrvatska reprezentacija kontrolirala je rezultat načinom koji nije slutio pogodak ni na jednoj strani.

Točnije, dogodila se samo jedna izglednija prilika na objema stranama.

U 13. minuti Petković je dugačkim ubacivanjem precizno pogodio Perišića iza leđa velških stopera, hrvatski napadač nije precizno zahvatio loptu glavom.

Ostvarila je hrvatska momčad veći posjed lopte, nekoliko razdoblja velškog pritiska uglavnom se temeljilo na sirovoj snazi.

Na takav su način domaćini neočekivano izjednačili.

U sudačkoj nadoknadi Davies je pokupio Kovačića i loptu, grubi prekršaj nizozemski sudac Kuipers previdio je tko zna zbog čega, u nastavku akcije Bale je na lijevoj strani kaznenog prostora prošao Lovrena u loptu poslao u suprotni kut - 1:1.

Uzalud protesti hrvatskih igrača, Velšani su slavili dok je Kovačić ležao na travi, izašao je u pratnji fizioterapeuta i više se nije vratio.

Od početka drugoga dijela umjesto Kovačića igrao je Rakitić.

U drugom dijelu Velšani su igrali nešto agresivnije, ali je toliko da hrvatska reprezentacija i dalje ne bi kroz posjed lopte kontrolirala utakmicu.

Prilika nije bilo, više je bilo ozbiljnih startova nego šansi.

U 89. minuti Modrić je nakon sudara s Wilsonom izašao uz pomoć fizioterapeuta.

WALES: Hennessey, Davies, Rodon, Lockyer, Roberts, Ampadu (50 Morrell), Allen, James, Williams (68 Wilson), Bale, Moore (86 Roberts)

HRVATSKA: Livaković, Barišić, Vida, Lovren, Jedvaj, Modrić (89 Badelj), Kovačić (46 Rakitić), Vlašić, Perišić, Brekalo, Petković (63 Rebić)

Skupina E, 7. kolo: Wales - Hrvatska (Bale 45+3/Vlašić 9), Mađarska - Azerbajdžan 1:0 (Korhut 10)

Poredak: Hrvatska 14, Mađarska 12, Slovačka 10 (6), Wales 8 (6), Azerbajdžan 1 (6)

 Evo rasporeda,
16. studenog
Hrvatska - Slovačka
Azerbajdžan - Wales
19. studenog
Wales - Mađarska
Slovačka - Azerbajdžan

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.