ODLUKA UPRAVNOG SUDA

Poništena Skupština HNS-a na kojoj je Marković slavio

Srijeda, 27. veljače 2013. 16:16 Napisao/la  SC

Glavni akteri (Marković, Štimac) u priči odavno su se zbrinuli, a vrijeme će pokazati šta čeka Jurjevića i suspendirane skupštinare

Vlatko Marković ilegalno je vodio Hrvatski nogometni savez (HNS) u razdoblju od 17. prosinca 2010. godine do srpnja 2012. godine, kada je predsjednik HNS-a postao Davor Šuker. Tako se može protumačiti odluka Upravnog suda u Splitu, koji je uvažio tužbu Tomislava Jurjevića kojemu je u prosincu 2010. godine na Skupštini osporeno pravo glasovanja. Marković je pobijedio zahvaljujući jedno glasu (25/24), Jurjević je bio čovjek od povjerenja tadašnjeg Markovićeva protukandidata Igora Štimca, a sve ostalo je povijest.

U međuvremenu je Marković otišao u mirovinu, Štimac je postao izbornik, a Jurjević je nakon proživljene kalvarije iznio Pirovu pobjedu. Dvije godine Jurjević je čekao sudsku presudu i uspio dokazati da mu je Verifikacijska komisija HNS-a protuzakonito uskratila pravo glasa koji je dobio Markovićev čovjek Mato Previšić.

Inače, Štimac se žalio Ministarstvu uprave, koja je Skupštinu HNS-a proglasila pravovaljanom. Istom ministarstvu žalio se i Jurjević, koji je nakon bezuspješne tužbe gradskom Uredu za državnu upravu moralnu satisfakciju dobio na Upravnom sudu u Splitu.

Glavni akteri (Marković, Štimac) u priči odavno su se zbrinuli, a vrijeme će pokazati kakva sudbina sada čeka Jurjevića i poveću skupinu suspendiranih skupštinara, koji su se 2010. godine usudili rušiti Markovićev poredak.