Udruga Prve HNL i resorno ministarstvo zajednički vraćaju ugled domaćem nogometu

Subota, 07. srpnja 2012. 16:12 Napisao  I. V.

Moja nazočnost na sastanku potvrđuje naše najave da nećemo biti samo kritizerski nastrojeni, rekao je Skansi koji se u obraćanju novinarima najviše posvetio problemu negativne percepcije sporta

Udruga prvoligaša održala je sastanak na kojemu su bili nazočni novi predsjednik HNS-a Davor Šuker i pomoćnik ministra sporta Petar Skansi. Pod predsjedavanjem Roberta Komena članovi Udruge Prve HNL raspravljali su u hotelu "4 opatijska cvijeta" o strategiji razvoja prvoligaškog nogometa za razdoblje 2012. – 2016., o zakonodavnim promjenama, financiranju, marketingu, televizijskim pravima…

Uglavnom, hrpa tema o kojim se raspravlja od kada je HNS-a. Svaka nova vladajuća nogometna garnitura u iste teme unosi početnu dozu entuzijazma koja vremenom splasne. Hoće li ova garnitura po nečemu postati iznimka pokazat će vrijeme. Za sada je iznimka da je na sastanku Udruge prvi put bio nazočan predstavnik resornog ministarstva.

- Moja nazočnost na sastanku potvrđuje naše najave da nećemo biti samo kritizerski nastrojeni i da smo spremni na suradnju, rekao je Skansi koji se u obraćanju novinarima najviše posvetio problemu tzv. negativne percepcije sporta.

U slobodnijoj interpretaciji, Skansi je naglasio da su medijima zanimljive samo negativne pojave, u društvu i novinarstvu prevladavaju destruktivni nagoni i krajnje je vrijeme da se na sport počne gledati pozitivno.

Predsjednik Davor Šuker drugi je radni dan u svojstvu predsjednika HNS-a proveo na sastanku prvoligaša. Nakon sastanka novinarima nije rekao ništa što nisu čuli prethodnih dana, predsjednik se očito tek uhodava i svako dublje zadiranje u osjetljivu tematiku domaćeg nogometa za Šukera je kontraproduktivno.

Ivica Blažičko na sastanku je predstavljao Digitel komunikacije, medijskog partnera Udruge Prve HNL. I Blažičko je govorio o negativnoj percepciji nogometa, ali s konkretnog, poslovnog stajališta. S druge strane iznio je podatke po kojima medijski plasman i tretman domaćeg nogometa ulazi u europski prosjek, što znači da nije sve tako crno kao što se piše. Ljubiteljima nogometa na znanje da je Arenasport i ove sezone osigurala izravne televizijske prijenose stotinjak prvoligaških utakmica. Najvažnije je sljedeće:

- Od 23 igrača koji su sudjelovali na Europskom prvenstvu samo dvojica nisu igrala hrvatsku ligu, što je podatak koji moramo potencirati, kazao je Blažičko.

Drugim riječima, domaća liga nalazi se u bazi svih uspjeha našega nogometa i takav bi tretman trebala imati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.