Premijer Andrej Plenković primio Aleksandera Čeferina i Davora Šukera

Četvrtak, 18. ožujka 2021. 18:43 Napisao/la  SC
Andrej Plenković tijekom sastanka s Davorom Šukerom i Aleksanderom Čeferinom
Andrej Plenković tijekom sastanka s Davorom Šukerom i Aleksanderom Čeferinom Foto: Vlada RH

Hrvatski nogometni savez objavio je vijest sljedećeg sadržaja:

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima  predsjednika Europske nogometne federacije Aleksandera Čeferina i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera. 

Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića bili su potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, dok su u delegaciji HNS-a uz predsjednika Šukera bili izvršni direktor Marijan Kustić i voditeljica Međunarodnog odjela i licenciranja Ivančica Sudac.

Tema sastanka prvenstveno su bila daljnja ulaganja u razvoj nogometne infrastrukture, a naglašena je i potpora planovima za izgradnju nacionalnog stadiona te obnovu postojećih nogometnih stadiona u Hrvatskoj.

Premijer Plenković podsjetio je da je njegova Vlada u prošlom mandatu donijela Nacionalni program sporta 2019.-2026., povećala izdvajanja za sport za više od 100%, a u sportskom je sektoru pokrenut niz projekata. Također je dodao kako je Vlada po prvi puta pokrenula ulaganja u lokalnu sportsku infrastrukturu te je putem Javnog natječaja za sufinanciranje obnove i izgradnje sportske infrastrukture u 2019. godini sufinancirano 15 projekata nogometne infrastrukture u ukupnom iznosu od 5,7 milijuna kuna.

Uz mjere za očuvanje radnih mjesta, Vlada je proširila mjere potpore kako bi što je više moguće ublažila negativne posljedice pandemije COVID-19 koje su pogodile i sportski sektor.

"Zahvaljujem premijeru Plenkoviću što je s ministricom Brnjac i ministrom Marićem organizirao ovaj sastanak koji smatram iznimno značajnim za daljnji razvoj nogometa, a posebno nogometne infrastrukture u Hrvatskoj. Drago mi je što je Vlada RH pokazala razumijevanje za brojne gospodarske, zdravstvene i druge dobrobiti koje nogomet donosi društvu, kao i zanimanje za izazove s kojima se suočavamo kao najmasovnija sportska organizacija u zemlji. HNS je uz podršku Uefe i Fife proteklih godina učinio mnogo u razvoju infrastrukture, a naravno da priželjkujemo i veću pomoć države u tom segmentu", izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker i dodao:

"Dojma sam da aktualna Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem, usprkos svim aktualnim izazovima, ima sluha, želje, volje i snage vratiti nogometu ono što nogomet, kao najuspješniji hrvatski "proizvod", zaslužuje. Ponosan sam što u predsjedniku Uefe, Aleksanderu Čeferinu, imamo velikog prijatelja hrvatskog nogometa i zahvaljujem mu što je danas konkretnim primjerima i brojkama pokazao kako je svako ulaganje u nogomet višestruko isplativo za društvo u cjelini."

Šuker je također izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorom oko osnivanja zajedničkog tijela Vlade, Uefe i HNS-a:

"Vjerujem u učinkovitost zajedničkog tijela sastavljenog od predstavnika Vlade i Ministarstava financija, Ministarstva turizma i sporta, HNS-a i Uefinih neovisnih stručnjaka te grada Zagreba koji će zajednički pripremati održivi projekt izgradnje novog stadiona."

Predsjednik Uefe Čeferin izvijestio je i o planovima Uefe oko organizacije održavanja Europskog prvenstva u nogometu, s obzirom na epidemiološku situaciju u Europi.

Na inicijativu predsjednika Uefe Čeferina i predsjednika HNS-a Šukera u Petrinji je 13. ožujka odigrana humanitarna utakmica između Slovenije i Hrvatske. Tom je prigodom predsjednik Čeferin u ime Uefe uručio donaciju u iznosu od 50.000 eura Hrvatskom crvenom križu, dok je HNS donirao iznos od 200.000 kuna Županijskom nogometnom savezu Sisačko-moslavačke županije za obnovu nogometne infrastrukture.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.