KONTROVERZNI SUDAC

Kažnjen sudac koji je vrijeđao Armadu

Srijeda, 13. veljače 2019. 00:00 Napisao/la  SC

Pauk novčano kažnjen s 15.000 kuna

Kažnjen sudac koji je vrijeđao Armadu
Foto: www.rtl.hr

 

HNS je na službenoj stranici objavio sljedeću vijest:

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza odlučila je financijski kazniti nogometnog suca Martina Pauka zbog neprimjerenih riječi u objavi na društvenim mrežama.

Pauk je početkom siječnja na svojem Facebook profilu objavio tekst neprimjerenog sadržaja na račun navijačke skupine Armada, čime je prekršio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i članak 84. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega mu je Disciplinska komisija HNS-a izrekla novčanu kaznu u visini od 15.000 kuna.

Disciplinska komisija uzela je u obzir činjenicu da je prekršaj napravljen s namjerom, da okrivljeni nije priznao počinjenje istog te se nije pokajao, kao i da je ranije kažnjavan za nepoštivanje Kodeksa.

Osim toga, Komisija je uzela u obzir da je ponašanje okrivljenog bilo popraćeno u većini relevantnih medija što je uzrokovalo negativnu percepciju u javnosti HNS-a i nogometa uopće.

Također, Pauku je određena suspenzija zbog neplaćanja prethodne disciplinske kazne, stoji u priopćenju.

Pauk se na svom Facebook profilu uključio u verbalni rat između Torcide i Armade.

Prvo je Torcida na stadionu Kantrida pod okriljem noći izvjesila transparent s porukom koja otkriva najniže ljudske porive, a onda je Armada također pod okriljem noći u Splitu izvjesila transparent "Herojske akcije pod okriljem noći, ovako svatko može doći!".

Pauk je poruku na svojem Facebook profilu prepravio u "Delije rečke pokazale 'moć', došli u Split na božićnu noć".

Slovo "u" napisao u obliku ustaškog simbola i napisao: "Polnoćka je prošla, deco iz Armade. Vratite se kući, sarme vam se hlade! Hristos se rodi",

U izjavama za medije Pauk je naglasio da neće biti kažnjen, jer disciplinski sudac mora paziti kakve odluke donosi.

Pauk je inače gradski vijećnik iz redova Hasanbegovićeve stranke Neovisni za Hrvatsku.

Na svom Facebook profilu ovako je prokomentirao nedavni napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu.

E pa "delije" drage, siguran sam da biste, da ste u miru prošetali Rivom u subotu u podne, negdje kod fontane stali, napravili selfie i stavili ga na instagram te se kur*ili svojim jaranima u Beogradu i ponosno im pričali kako ste prošetali u centrom Splita u dresovima Zvezde, a da vam nitko nije ništa mogao jer ste "moćni", "ogromni", "snažni".

Sada im bre pričajte kakvo je more u februaru.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.