Kandidatura za EP: Jovanović poručio Šukeru da HNS od ove Vlade ne treba očekivati financijsku pomoć

Petak, 20. rujna 2013. 20:17 Napisao/la  SC

Ni ministarstvo, ni Vlada ne žele na sebe preuzimati nikakve financijske obveze u tom projektu, rekao je ministar Jovanović

Ministar Željko Jovanović podržao je kandidaturu HNS-a za domaćinstvo EP 2020. godine, ali je njegova podrška prilično suzdržana. U mandatu ove Vlade, HNS ne treba očekivati bilo kakvu financijsku pomoć kao što je najavio predsjednik HNS-a Davor Šuker:

- Nadamo se podršci Europske komisije i Vlade Republike Hrvatske u ostvarenju našeg sna o izgradnji nacionalnog stadiona kakav zaslužuje reprezentacija našeg rejtinga, kazao je Šuker.

- Ni ministarstvo, ni Vlada ne žele na sebe preuzimati nikakve financijske obveze u tom projektu. HNS će morati utvrditi interese gradova za obnovu ili gradnju stadiona i pronaći sponzore ili zainteresirane investitore, rekao je Jovanović koji ima svoj prijedlog:

- Zbog nogometne tradicije Splita, ali i potencijalnih turističkih rezultata, držim da bi najpovoljnije i najjeftinije rješenje bilo urediti stadion u Poljudu, koji bi bio sjajan za domaćinstvo ovakvog događaja, zaključuje Jovanović.