HNS otvorio ponuda i sakrio klubovima njihov sadržaj, Hajduk odmah reagirao

Utorak, 12. svibnja 2020. 20:07 Napisao/la  SC

Nekorektno je da su klubove zvali na otvaranje ponuda kad nam ništa nisu htjeli reći o sadržaju ponuda, kaže Marin Brbić

Marin Brbić
Marin Brbić

HNS je na službenoj stranici objavio sljedeću vijest:

Nakon što je u ponedjeljak, 11. svibnja, istekao rok za dostavu ponuda za pregovore oko kupnje televizijskih i povezanih prava koje je ponudio Hrvatski nogometni savez, u sjedištu HNS-a danas je održano otvaranje pristiglih ponuda uz prisustvo predstavnika klubova Hrvatski Telekom Prve lige.

Do zaključenja roka, u Hrvatski nogometni savez pristiglo je sedam ponuda, iz Hrvatske i inozemstva, za kupnju TV i povezanih prava, što svjedoči o velikom zanimanju za natjecanja navedena u HNS-ovom međunarodnom pozivu.

Ispred HNS-a, otvaranju ponuda nazočili su izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić, dopredsjednik HNS-a Robert Markulin, tajnik HNS-a Vladimir Iveta te tajnik oformljenog Povjerenstva Jurica Bodrožić. Otvaranju ponuda prisustvovali su i predstavnici svih klubova HT Prve lige osim Slavena Belupa, a postupku je svjedočio i javnobilježnički prisjednik Boro Bubnjić.

Nakon otvaranja ponuda za pregovore za kupnju TV prava, održan je i konstruktivan sastanak s predstavnicima klubova na temu natjecanja, u kontekstu globalne pandemije koronavirusa i njenog utjecaja na nogomet, stoji u vijesti.

Odmah se oglasio Hajduk:

- Nekorektno je da su klubove zvali na otvaranje ponuda kad nam ništa nisu htjeli reći o sadržaju ponuda, bez obzira što smo potpisali izjavu o povjerljivosti. Ovako se klubove iskoristi kao paravan za transparentnost u situaciji kada očigledno prave transparentnosti nema. Time nijedan od tri problema na koje stalno upozoravamo nije riješen. Prvi je zadržavanje vela tajne, odnosno činjenica da ćemo stvarni sadržaj ponuda znati tek kada se okončaju pregovori, što znači da nemamo ni uvid, a još manje utjecaj na vođenje pregovora. Za nas, kao i za sve klubove to je prevažno pitanje i mi kao oni čiji se proizvod prodaje moramo biti uključeni u cjelokupni proces odabira. Drugi je to da se TV prava 1. HNL-a nude na tako dugo razdoblje kao što je 10 godina, a u tako nepovoljnom trenutku kao što je svjetska pandemija koronavirusa. Treći problem je to što se TV prava 1. HNL-a prodaju u paketu cjelokupnog hrvatskog nogometa, uključujući neke utakmice reprezentacije, ženskog nogometa, futsala i mlađih kategorija, a da prethodno nismo utvrdili omjere koliko kome pripada, kazao je predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić za 24sata.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.