HNS organizira 5. Konferenciju o sigurnosti i zaštiti na nogometnim utakmicama

Srijeda, 22. svibnja 2019. 14:05 Napisao/la  SC
HNS organizira 5. Konferenciju o sigurnosti i zaštiti na nogometnim utakmicama
Foto: www.hns

 

Hrvatski nogometni savez ovoga tjedna organizira 5. Konferenciju o sigurnosti i zaštiti na nogometnim utakmicama koja ove godine ima međunarodni karakter.

Dvodnevna međunarodna konferencija bit će otvorena ovoga četvrtka u pulskoj Gradskoj vijećnici, a okupit će visoke predstavnike svih relevantnih državnih institucija te domaće i međunarodne sigurnosne stručnjake.

Konferenciju će otvoriti gradonačelnik Pule, Boris Miletić, pomoćnik glavnog ravnatelja Policije RH i načelnik uprave Policije RH, Ivan Merćep, savjetnik predsjednika Uefe, Željko Pavlica te izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

Uz njih, na konferenciji će sudjelovati visoki predstavnici Središnjeg državnog ureda za sport, MUP-a i pravosuđa, sigurnosni stručnjaci klubova HT Prve lige i zaštitarskih tvrtki, predstavnici medija te vrhunski Uefini i međunarodni sigurnosni stručnjaci.

- Dosadašnje četiri konferencije o sigurnosti donijele su vrlo konstruktivne diskusije i poučna predavanja, a ova jubilarna peta konferencija poslužit će nam za presjek petogodišnjeg rada. Analizirat ćemo aktualnu situaciju i trendove te se okrenuti budućim izazovima. Vezali smo konferenciju za utakmicu finala Kupa pa su svi sudionici gosti na utakmici Dinama i Rijeke, što će nam dobro poslužiti kao uvod u konferenciju s obzirom na sigurnosne aspekte utakmice. Iza HNS-a je najuspješnija godina u povijesti te se moramo pobrinuti da i iz sigurnosne perspektive na pravi način pratimo uspjehe reprezentacije i klubova na terenu, izjavio je HNS-ov povjerenik za sigurnost Miroslav Marković.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.