HNS odlučio kada počinje ljetni prijelazni rok klubovima kojima je završilo natjecanje

Petak, 22. svibnja 2020. 09:40 Napisao/la  SC
HNS odlučio kada počinje ljetni prijelazni rok klubovima kojima je završilo natjecanje

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluke koje se tiču natjecanja pod okriljem HNS-a.

Donesene su odluke o dopunama propozicija natjecanja u HT Prvoj ligi te Hrvatskom nogometnom kupu, a vezano za okolnosti uzrokovane epidemijom COVID-19.

Odluke uključuju odredbu da se sve utakmice igraju bez prisustva gledatelja, uz što manji broj nazočnih osoba na stadionu.

Također, izdane su upute sucima i ekipama za izlazak i ponašanje na terenu za igru do kraja natjecateljske godine 2019./20.

Izvršni odbor je odlučio kako će, iznimno od odredbe članka 31. stavka 2. Pravilnika o statusu igrača i registracijama, ljetni prijelazni rok u 2020. godini trajati od 27. srpnja do 18. listopada 2020.

Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./20., prijelazni rok počinje prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje.

IO je odlučio kako će se natjecanje 1. HNLŽ u natjecateljskoj godini 2019./20. nastaviti 14. lipnja 2020. prema postojećim Propozicijama natjecanja, ako se dobije odobrenje Nacionalnog stožera Civilne zaštite RH.

Kalendar natjecanja u preostalom dijelu natjecanja čini sastavni dio ove odluke.

Također, natjecanje 1. HMNL u natjecateljskoj godini 2019./20. nastavit će se 12. ili 19. lipnja 2020., uz promijenjene Propozicije natjecanja u dijelu doigravanja, ako se dobije odobrenje Nacionalnog stožera civilne zaštite RH. Kalendar natjecanja i odluka o izmjenama Propozicija natjecanja donijet će se naknadno.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.