HNS ODGOVORIO MOSTU

HNS poštuje Ustav za razliku od saborskih zastupnika

Četvrtak, 01. prosinca 2016. 19:19 Napisao/la  SC

Most zatražio ostavku Damira Vrbanovića

Hrvatski nogometni savez (HNS) priopćenjem je odgovorio zastupnicima Mosta nezavisnih lista, koji su na konferenciji za medije zatražili ostavku izvršnog predsjednika HNS-a Damira Vrbanovića zbog sudskg postupka koji se vodi protiv njega i braće Mamića, Zdravka i Zorana.

Evo odgovora HNS-a:

Za razliku od saborskog zastupnika Mosta Mire Bulja, Hrvatski nogometni savez poštuje jedno od osnovnih ustavnih načela, a to je presumpcija nevinosti. Kako Hrvatska kao moderna europska država vjeruje da je svatko nevin dok mu se ne dokaže suprotno, Hrvatski nogometni savez prepušta državnim institucijama da u pravednim postupcima utvrde opravdanost neke sumnje. Smatramo da je minimum građanske pristojnosti i poznavanja prava da se u bilo kojem postupku pričeka pravomoćna presuda prije nego što se indirektno osuđuje bilo koja osoba.

Zanimljivo je primijetiti kako istovremeno g. Bulj i Most nezavisnih lista nemaju nikakvih problema s činjenicom da su davanjem zastupničke pozicije i pripadajućeg saborskog imuniteta jednom svom članu omogućili prekidanje kaznenog postupka.

Nadalje, žao nam je što se saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev pridružio sve dužoj listi javnih osoba koje bez argumenata i poznavanja materije govore o primjeni Zakona o sportu. Ponavljamo i po stoti puta, Hrvatski nogometni savez poštuje Zakon o sportu i nitko nije dao i jedan argument koji bi osporio tu tvrdnju.

Stoga, podržavamo stav Mosta nezavisnih lista kako će se zalagati za provedbu aktualnog Zakona, no bilo bi dobro da se pojedinci bolje upoznaju s odredbama Zakona o sportu, kao i konceptom presumpcije nevinosti koji je među osnovnim načelima svake demokratski uređene zemlje.