Davor Šuker, predsjednik HNS-a: Najvažnije je da su Mandžukić i Kalinić zabili po tri pogotka

Nedjelja, 05. lipnja 2016. 02:17 Napisao  Patrik Mršnik

Najvažnije je da igramo dobro i da padaju golovi u suparničke mreže. Dok je tako, možemo biti mirni, kaže Šuker

Rekordnoj pobjedi hrvatske nogometne reprezentacije (10:0) protiv San Marina na Rujevici prisustvovao je i Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Još uvijek najbolji na vječnoj ljestvici strijelaca hrvatske reprezentacije u subotu je bio formalni domaćin na stadionu riječkog trening-kampa

- Ide se na Europsko prvenstvo. Možemo ovoj utakmici sa San Marinom razmišljati i pozitivno i negativno, ali bi trebali biti zadovoljni tijekom priprema. Zadovoljni smo i ambijentom u Rijeci te ovim stadionom na Rujevici koji je zaista odličan, te su stvari zasada najvažnije, kaže Šuker.

Zadovoljan je nastupom hrvatskih reprezentativaca protiv slabašnih suparnika iz San Marina. Efikasnost je u ovom trenutku ipak potrebna kako bi se napadači opustili, a vezna linija oslobodila svih pritisaka.

Davor Šuker

- Drago mi je da su se naši igrači raspucali i da je rezultat utakmice na kraju takav. Ono što je za mene u ovom trenutku najvažnije jest to da su naši golgeteri, Mandžukić i Kalinić zabili po tri pogotka. To nam mora puno značiti, ja im osobno mogu zaželjeti samo sreću u utakmici protiv Turske sljedećeg tjedna, rekao je Šuker nakon utakmice u mix-zoni.

Hrvatsku za tjedan dana očekuje otvaranje Europskog prvenstva protiv Turske u Parizu. Upravo je Šuker bio dio reprezentacije koja je s istom zemljom prije dvadeset godina u engleskoj odigrala prvu utakmicu na velikom natjecanju.

- Sada treba ići u boj protiv Turske. Igrat ćemo na jednom od najljepših stadiona, na Parku prinčeva. Reprezentativci se još moraju dobro odmoriti i pripremiti pa će krenuti i te utakmice. Jedva čekamo da one počnu, kaže predsjednik HNS-a.

Hrvatska je u subotu na Rujevici srušila rekord pobijedivši 10:0. Dva je puta (Australija 1998, Andora 2006) rezultat bio 7:0.

- Nadam se da će i u budućnosti neka druga generacija u reprezentaciji koja dolazi skinuti ovaj rekord. Najvažnije je da igramo dobro i da padaju golovi u suparničke mreže. Dok je tako, možemo biti mirni, zaključio je Šuker.

Fotogalerija Niko Matejčić