Davor Šuker predlaže da Split bude domaćin utakmice europskog Superkupa

Petak, 15. prosinca 2017. 15:52 Napisao/la  SC
Davor Šuker
Davor Šuker



Davor Šuker poslao je predsjedniku Hajduka Ivanu Kosu i gradonačelniku Splita Andri Krstuloviću Opari dopis s prijedlogom o eventualnoj kandidaturi Splita za domaćinstvo UEFA-ina Superkupa 2020. godine.

Atraktivna utakmica između pobjednika Lige prvaka i Europske lige svake godine najavljuje novu europsku sezonu.

- Smatram kako bi stadion Poljud sa svojom prepoznatljivom vizurom te grad Split, kao provjereno turističko odredište, bili odlično odredište za utakmicu UEFA Superkupa. Vjerujem da zajedničkim snagama Hrvatskog nogometnog saveza i HNK Hajduk, uz podršku grada Splita, možemo izraditi kvalitetnu kandidaturu koja bi imala šanse pobijediti u nadmetanju za ovaj veliki nogometni spektakl. Hrvatska nikada nije bila domaćin takve utakmice i vjerujem da nam je ovo dobra šansa dovesti u Hrvatsku europsku nogometnu kremu i tisuće navijača iz cijele Europe, dok bi slika s Poljuda otišla u cijeli svijet, napisao je Šuker u dopisu.

Očekuje se odgovor Hajduka i Grada Splita, koji zadnjih godina odbijaju bilo kakvu vrstu suradnje s ovom garniturom čelnika HNS-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.