IZBORNA SKUPŠTINA HNS-a

Davor Šuker jednoglasno izabran za predsjednika

Četvrtak, 05. srpnja 2012. 11:45 Napisao  I. V.

Vlatko Marković postao prvi počasni predsjednik, a Damir Vrbanović prvi izvršni dopredsjednik

Davor Šuker postao je predsjednik HNS-a odlukom članova Skupštine  HNS pod 3. točkom dnevnog reda, nakon nepunih 14 godina Vlatko Marković otišao je u povijest hrvatskog nogometa. Desetak minuta prije podneva obje su odluke donesene jednoglasno. Šuker je bio jedini kandidat i drugog izbora nije bilo.

Vrbanović prvi izvršni dopredsjednik
Damir Vrbanović postao je izvršni dopredsjednik HNS-a, što je novost uvedena promjenom Statuta. Nakon izbora novih članova Izvršnog odbora  (Galić, Horvatić, Markulin i Vučemilović), dva nova dopredsjednika saveza postali su  Ante Vučemilović i Ante Kulušić.
- Počašćen sam što ste jednoglasno prihvatili moju funkciju, poglavito nakon što smo izabrali predsjednika Davora Šukera i ponovo ujedinili nogomet. Situacija nije nimalo laka, uvjeren sam da ćemo uz vašu podršku uspjeti prebroditi poteškoće. Zahvaljujem Markoviću za sve što je učinio, predsjedniku Šukeru nudim apsolutnu suradnju, vjerujem da ćemo biti dobar tim, kazao je Vrbanović.

- Ne želim skrivati zadovoljstvo, zahvaljujem na povjerenju. Zahvaljujem svim dosadašnjim predsjednicima i izbornicima, posebno zahvaljujem Vlatku Markoviću. Sretan sam što mi je bio trener i predsjednik saveza, koji je danas materijalno neovisan i međunarodno ugledan. Trudit ću se dostići njegov međunarodni ugled. Zahvaljujem njegovom suradniku Zorislavu Srebriću i svim djelatnicima saveza. Cijeli je svijet u recesiji, trudit ćemo se da nogomet održimo na održivoj razini razvoja, oštro ćemo se obračunati s anomalijama, imat ćemo nultu toleranciju prema huliganima, rekao je Šuker.

- Predsjednika Republike i Vladu upoznat ćemo s našim mjerama protiv huliganizma, bez suradnje s državnim institucijama nećemo moći uspjeti. Posebno sam ponosan što sam ujedinio cijelu noogmetnu obitelj, vjerujem da ćemo svi zajedno vratiti vjeru u nogomet i suđenje. Moja misija su pobjede i dostojna prezentacija našeg nogometa. Nisam htio ovdje govoriti o programu, jer je moj program ujedno i vaš program. Dobit ćete ga u elektronskom obliku, od sutra počinjemo raditi po njemu. Moja i vrata svih mojih suradnika uvijek sam otvorena, hvala vam lijepo, ustvrdio je Šuker.

Vlatko Marković u idućoj točki dnevnog reda izabran je za prvog počasnog predsjednika HNS-a po čemu je ušao u povijest saveza.

 

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.