Zlatko Vujović: Marko Livaja dvije godine vuče Hajduk, očigledno se umorio

Ponedjeljak, 25. rujna 2023. 11:15 Napisao/la  T. B.
Zlatko Vujović
Zlatko Vujović Foto: HNK Hajduk

U nedjelju je na rasporedu najveći hrvatski derbi, Hajduk je na Poljudu domaćin Dinamu.

U ovom trenutku bijeli imaju dva boda više od modrih, aktualni prvaci odigrali su utakmicu manje:

- Naravno da Hajduk može pobijediti Dinamo, igrači trebaju odigrati fenomenalnu utakmicu u kojoj će sve štimati od prve do posljednje minute susreta. Ne smije se događati da izgube dvije utakmice protiv Istre 1961 i Gorice, točnije da prime golove u sudačkoj nadoknadi susreta. Upravo na tim utakmicama se osvajaju prvenstva. Dinamo se jako dignuo nakon početne krize koju Hajduk nije znao valorizirati, kaže jedna od Hajdukovih legendi Zlatko Vujović.

- Hajduk ima za hrvatske prilike jako dobru momčad, ali zašto nema igre, to je više pitanje za trenera Leku. Došlo je puno novih igrača koje treba uklopiti u način igre a to ne ide preko noći. Šteta, imali su odličan start, pet pobjeda za redom i umjesto da pokušaju tako nastaviti dogode im se porazi protiv Istre 1961 i Gorice. To je nedopustivo, smatra Vujović.

Od igrača koji su ljetos stigli nitko se nije iskazao kao pojačanje:

- U Hajduku mogu igrati samo klasni igrači. To više nije slučaj, gotovo svaki igrač koji je slobodan, ako nema gdje otići, dođe u Hajduka. Novi igrač mora biti najmanje pedeset posto bolji od domaćeg. Gdje su juniori koji su osvojili drugo mjesto u Europi? Bolje da igra netko od njih nego stranac koji dođe i nije svjestan što znači nositi Hajdukov dres, ističe Vujović.

Livaja nije četvrtu utakmicu za redom zabio gol

- Pao mu je moral. Dvije godine vuče Hajduk na svojim leđima. Bilo je to za očekivati. Očigledno se fizički i psihički umorio. Vratit će se on možda već protiv Dinama, zaključio je Vujović