IGOR ŠTIMAC

Prevaranti došli do vlasništva

Nedjelja, 19. lipnja 2022. 09:53 Napisao/la  SC

Govorim ono što svi znaju, a boje se glasno reći

Igor Štimac
Igor Štimac

Igor Štimac za Index je ovako prokomentirao stanje u Hajduku:

- Zar bi bilo logično hvaliti model koji je klubu u desetak godina donio jedan jedini trofej i to onaj utješni!? Pa ako predsjednik Jakobušić javno priznaje da postojeći model nije dobar za nogomet, trebam li ja to ponavljati? Zašto je problem ako ja govorim ono što svi znaju, a boje se to glasno reći? Model ne valja. Ono što model upravljanja čini dobrim su prva mjesta i europske utakmice, a to uz ovaj model nije moguće. Hajdukovi problemi većih razmjera mogli bi se dogoditi ako se ne plasiramo u Konferencijsku ligu i osiguramo više europskih utakmica koje će pomoći u saniranju zaduživanja do kojih je došlo u protekloj godini. Uspjeh trgovačkog društva se mjeri kroz vrijednost dionica na tržištu. Hajduk je od realne vrijednosti od 500 kuna po dionici došao na vrijednost od jedva 150, 200 kuna. Ako je pametan i odgovoran kao što se predstavlja, onda će predsjednik provesti nužnu dokapitalizaciju kluba koja će neiskazane gubitke, koje guraju pod tepih, sanirati na bezbolan način. No, ni to neće trajno riješiti problem, kaže Štimac.

O odnosu čelnika Hajduka i udruge Naš Hajduk, Štimac kaže sljedeće:

- Jakobušiću bih poručio da ne sramoti više nas čestite hajdukovce gledanjem utakmica reprezentacije s istočne tribine Poljuda jer revolt i snaga predsjednika Hajduka se iskazuju sjedenjem do vodećih ljudi hrvatskog nogometa. Pa, ako treba i udarcem šakom u stol kad se bori za interese svog kluba, a ne dodvoravanjem šačici onih koji se nazivaju navijačima i dodatnim dizanjem tenzija. Sve dok Hajduk ili njegov predsjednik budu taoci pojedinaca iz fantomske udruge Naš Hajduk, klub neće imati svijetlu budućnost. Uostalom ta udruga je ostvarila svoj inicijalni cilj. Zaduživanjem kluba njegovim vlastitim novcem došli su do željenog vlasništva od 25 posto dionica. Pa takva prevara nije se dogodila ni u ranoj fazi privatizacije u ratom porušenoj Hrvatskoj. Ovi prevaranti su novcem koji izvorno pripada Hajduku i kaznenim djelima koje su počinili tad odgovorne osoba kluba došli do vlasništva 25 posto klupskih dionica. Neka objasne javnosti zašto i dalje nasrću na klupske dionice. Imaju svoje članove u Nadzornom odboru i mogućnost odlučivanja ili nadzora nad upravljanjem klubom. Uistinu ne razumijem čime opravdavaju daljnje kočenje razvoja i napretka kluba suprotstavljanjem tome da klub dobije većinskog vlasnika koji bi snažnije financirao povratak Hajduka na europsku scenu i borbu za Ligu prvaka. Neka sada pokažu svoje poštenje i omoguće klubu u kojeg se kunu mogućnost stvarnog napretka. Neka sad članarine koje ubiru u ime kluba uplaćuju Hajduku bez naknade od 24 posto. Neka te članarine idu direktno na Hajdukov račun kao prihod kluba, a ne u vidu pozajmica na koje se još obračunava i kamata. Ova divna priča oko Livaje je uistinu udahnula tračak nade, ali ona će brzo proći ako se budemo zanosili da možemo više i bolje uz ovakav model, zaključio je Štimac.

Igor Štimac u mandatu predsjednika Branka Grgića  doveo je Hajduk do zadnje titule prvaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.