Tomislav Mamić želi postati drugi najveći dioničar, udruga Naš Hajduk traži objašjenje

Nedjelja, 06. rujna 2015. 17:51 Napisao/la  SC

Nemamo želju kupiti Hajduk sve da nam se jednoga dana i ponudi, izjavio je Zoran Mamić


Nakon što je splitski poduzetnik Tomislav Mamić kupio veći broj dionica Hajduka, na službenoj stranic oglasila se udruga Naš Hajduk:

Udruga Naš Hajduk nakon saznanja iz medija da Tomislav Mamić Tommy otkupljuje i okrupnjuje dionice Hajduka inicirala je sastanak s ovim poduzetnikom, kako bi razbistrili situaciju i saznali koje su nakane. Razgovori su započeli te će se nastaviti u danima koji slijede, a Udruga će nakon dovršetka istih izdati priopćenje i najaviti svoje buduće korake, stoji u priopćenju.


Mamić je dogovorio otkup dionica od Jake Andabaka, od Dalekovoda i Ivana Rimca. Ako se kupovina obavi, Mamić će postati drugi najveći dioničar s 23,76 posto vlasništva. Kada bi mu Grad Split prodao 30 posto, što je zakonski moguće, Mamić bi postao većinski vlasnik Hajduka što udruga Naš Hajduk neće tako lako dozvoliti.

- Nemamo želju kupiti Hajduk sve da nam se jednoga dana i ponudi, jer nam klub kojega navijači ne doživljavaju kao svoj ne treba, izjavio je Zoran, sin Tomislava Marića, za Dalmatinski portal.