Siniša Oreščanin: Nakon utakmice s Osijekom htio bih se ispričati navijačima

Petak, 12. travnja 2019. 15:52 Napisao/la  Ivan Jelić
Siniša Oreščanin
Siniša Oreščanin Foto: Lario Tus

 

U najavi nedjeljne utakmice protiv Lokomotive, trener Hajduka Siniša Oreščani govorio je o problemu u zadnjoj trećini terena zbog kojega u dva susreta nisu zabili gol:

- Ovaj cijeli tjedan smo kroz razgovore i trening probali rješavati probleme koji su se pojavili u zadnje dvije utakmice. Nismo stavljali kontekst velike problematike. To je proces u kojem ekipa stvara igru i gdje se sve objedinjuje. Naravno da dođe period gdje bude zakrčenja. Kroz trening i analize smo se pokušali resetirati. Nakon što smo pogledali utakmicu s Osijekom htio bih se i ispričati navijačima jer je to bilo dosta loše, pogotovo drugo poluvrijeme, kaže Oreščanin.

Hajduk bez Caktaša ove sezone nije dobio nijednu utakmicu?

- Plan za utakmicu neću iznositi javno. Imamo još dva treninga. Moj dojam je da se uvijek potencira neka povijesna utakmica i to što nekog nema da je sad gotovo. Ja tako ne razmišljam. Uvijek tražimo rješenja.

Tko je u prednosti za Europu?

- Uz Osijek i Lokomotivu dodao bih i Goricu u konkurenciji. Ima još dosta kola i sučeljavanja. Lokomotiva ima dobru sezonu. Tomić radi dobar posao. U prvom dijelu sezone su igrali jako dobro. Ono što sam gledao, vidio sam dobru i fluidnu igru. Nakon te polusezone, oni su nama bili prvi koje smo hvatali. Pretpostavili smo i tad da bi im mogao biti problem ta mlada ekipa i da će doći do pada. U zadnjim utakmicama pokazuju da su se probudili. Imaju dosta talentiranih igrača, a oscilacije su realnost kod mladih igrača. Očekujem svakako dobru utakmicu.

Koliko je momčad spremna za idući ciklus?

- Mi smo optimisti. Sve uzimamo kao jedno iskustvo i gledamo na pozitivan način. Nismo Barcelona i ne možemo sve pobijediti i oscilacije su moguće. Uvijek izbjegavam ove velike skokove od povijesnih utakmica i euforije do defetizma. Mi momčadi to prikazujemo na pozitivniji način.

Namjeravate li se od prve minute nametnuti u Kranjčevićevoj?

- To je naša ideja. Uvijek analiziramo protivnika i poštujemo ih. Bili smo u poziciji koju Hajduk ne zaslužuje pa nam je poniznost bila glavno mjerilo. Od proljeća izgledamo bolje od drugih, ali polusezona je duga. Mi smo još uvijek u računici koju smo planirali. Za sada smo to po meni odradili dobro. Zato sam možda bio negativan na onoj pressici. Svi smo mi od krvi i mesa pa te pogode neke stvari. Kad smo pogledali utakmicu protiv Osijeka isto smo shvatili da bi se trebali ispričati jer svi imaju oscilacije.

Je li realno da Hajduk u nedjelju preuzme četvrto mjesto?

- Zašto ne bi bilo? Utakmica je otvorena. Može otići u bilo kojem smjeru, ali je realno.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.