SAŠA BJELANOVIĆ Jedan od mojih prvih prijedloga bio je Bruno Petković

Utorak, 12. studenog 2019. 12:52 Napisao/la  SC

Petković je prije Dinama imao lošu statistiku, ali njima nije bio problem platiti 1,5 milijuna eura odštete, što je nama nedostižno u ovom trenutku, kaže bivši sportski direktor Hajduka

Saša Bjelanović
Saša Bjelanović

 

Saša Bjelanović u razgovoru za dalmatinskiportal.hr objasnio je razlog zbog kojega više nije sportski direktor Hajduka:

- Razlog je taj što nigdje ne želim biti uteg. Zahvalan sam predsjedniku Marinu Brbiću na svemu i smatram da je nekorektno to što mu se dešava od njegova ponovnog dolaska. Stalno ga se pokušava omalovažiti, a s vremenom sam i ja postao samo teret. Pa, eto, ako je problem Hajduka bio Bjelanović, onda više nema problema. Imam veliko poštovanje prema predsjedniku i smatrao sam da će mu moj odlazak dati force. Kod nas prevladava mentalitet tjeranja, ja sam od prvog dana suočen s konstantnom negativom, ali tako je bilo i sportskim direktorima prije mene, bez obzira što su, pogotovo Vučević, imali i jako dobrih odluka. Iz kluba odlazim čist. Ne bježim od odgovornosti za slučajeve u kojima sam mogao nešto napraviti bolje. Možda sam u nekim trenucima trebao biti i agresivniji, ali ostavljam dobar Hajdukov kadar pun reprezentativaca: Juranović, Simić, Ismajli, Čolina, Nejašmić, Bradarić, Caktaš, Jradi, Hamza, Dolček, Eduok… Ako su oni, plus Jairo, Posavec i još neki limitirana momčad, onda je moj odlazak i s te strane itekako opravdan. Želim novom sportskom direktoru da radi posao unutar strategije, smjernica i budžeta. Ako netko misli da on sam mora kreirati kompletnu sportsku politiku, tada novom čovjeku treba godinu dana da sve pohvata, a u Hajduku ti ne daju ni mjesec, kazao je Bjelanović.

U paketu s Bjelanovićem otišao je dopredsjednik Jakobušić:

- On je rođeni lider, izuzetno kvalitetan čovjek. Kad Hajduk takvog čovjeka potroši za šest mjeseci, uistinu se pitaš u kakvoj teškoj sredini radiš, govori Bjelanović.

Na pitanje je li nedostatak novca razlog zbog kojega Hajduk ne osvaja trofeje, bivši sportski direktor ovako je odgovorio:

- Prema mojem mišljenju ipak jest. Hajduk će doći na višu razinu kada bude mogao odraditi tri-četiri prijelazna roka bez imperativa prodaje. Ja, kao i moji prethodnici, sam stalno radio pod pritiskom da moramo osigurati sredstva potrebna za funkcioniranje kluba. Neke ideje jednostavno nisu bile ostvarive. Mene je Goran Vučević angažirao u kolovozu 2015. kao glavnog skauta čim sam završio karijeru. To me malo iznenadilo, jer se nismo najbolje poznavali, ali jedan od mojih prvih prijedloga je bio Bruno Petković. Odlično sam ga poznavao iz Italije, a tada Dinamo još nije znao ni da on postoji. Igrao je u Entelli, ali za nas je svejedno previše koštao. Petković je prije Dinama imao lošu statistiku, ali njima nije bio problem platiti 1,5 milijuna eura odštete, što je nama nedostižno u ovom trenutku. Nama je Dinamo rival i konkurent po svemu osim financijama. Od nas se traži minimalan trošak, a maksimalan rezultat, naglasio je Bjelanović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.