Krešimir Gojun iznio svoje viđenje izvanrednog otkaza u Hajduku

Subota, 29. lipnja 2019. 12:52 Napisao/la  SC
Saša Bjelanović
Saša Bjelanović

Krešimir Gojun oglasio se nakon što je dobio izvanredni otkaz u Hajduku zbog toga što je oklevetao sportskog direktora Sašu Bjelanovića.

Šef škole smijenjen je nakon što je prijavio Bjelanovića koji mu je naložio "pomoći" Šibeniku da uđe u Prvu mlađeuzrasnu ligu

- Došao sam u Hajduk raditi ono što najbolje znam u okviru projekta koji je nudio perspektivu, ne samo nogometu već i društvu u cjelini. Shvaćao sam da će ta borba biti teška i dugotrajna, ali isto tako da je to i borba za poštene odnose ne samo unutar kluba, već i u cijeloj nogometnoj zajednici. Došao sam jer sam želio pokazati kako se znanje, učenje i trud uz stalnu težnju izvrsnosti isplate i kako je moguće stvoriti dodatnu vrijednost samo i isključivo poštenim radom. Držao sam se tih načela od samog dolaska u klub, postavljajući temelje strukturi u kojoj će stručnjaci raditi i odgovarati za svoj rad. Grešaka je sigurno bilo i uvijek će ih biti, kao što ih ima u bilo kojem poslu, a posebno u razvoju i prepoznavanju mladih igrača ali sam uvjeren da smo te greške sveli na najmanju moguću mjeru, da smo radili sustavno i analitično. Zbog toga sam ponosan na sve te ljude u Akademiji i na ono što smo zajednički postigli. Oduvijek sam nastojao da požrtvovni rad, profesionalni pristup i kompetitivnost budu naš jedini odabir i na terenu i izvan njega iako sam stoga etiketiran kao čovjek s kojim je teško raditi i koji ne priznaje autoritet. Itekako priznajem autoritet časti, znanja i rada. Ni u jednom teškom trenutku, a bilo ih je bezbroj, nisam zanemario svoje profesionalne dužnosti i obveze, uvijek se vodeći visoko postavljenim moralnim načelima sadržanim u Kodeksu i Statutu kluba. Slijedeći upravo ta načela, a nakon uručenja izvanrednog otkaza, još sam ponosniji što se ni u jednom trenutku nisam ogriješio o te iste vrijednosti kao ni o Klub. Stoga, pitanja tko je, zašto i kako, u kojem trenutku i pod kojim okolnostima odlučio o mom otkazu trebate postaviti Upravi i NO-u kluba. Ja ću se i dalje držati tih vrijednosti i braniti ih do kraja, kao što sam učinio i podnošenjem prijave Upravi i NO, bez obzira na posljedice. Hajduk je veliki Klub i treba imati obavezu biti dostojan svoje veličine i značaja, te nikad ne pristajati na kompromise. Želim vjerovati da sam i ja tome pridonio svojim radom, makar jednim malim dijelom, naglasio je Gojun.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.