LUKŠA JAKOBUŠIĆ

Samo 8 posto kadra osvajalo trofeje

Ponedjeljak, 25. studenog 2019. 09:58 Napisao/la  Toni Bilić

 Najvažnije da čelništvo diše jedinstveno

Lukša Jakobušić
Lukša Jakobušić

 Lukša Jakobušić izdržao je samo šest mjeseci na funkciji dopredsjednika Hajduka.

Kako je naveo u službenom obrazloženju, otišao je iz kluba zbog privatnih obveza.

Prema neslužbenoj verziji nije bio za odluku da se treneru Damiru Burića produži suradnja nakon dva uzastopna poraza od Gorice, najprije u Kupu i potom u prvenstvenu.

Sreli smo se prije finalne utakmice Kupa u vaterpolo između Juga i Mladosti, koja se igrala na Poljudu.

Inače, Jakobušić je pet godina bio predsjednik Juga, za njegovog mandata Gospari su osvojili sve moguće trofeje u vaterpolu.

Tema nije bio Jug nego Hajduk:

- Šest mjeseci provedenih u Hajduku za mene je ogromno iskustvo, svi dobro znamo što znači raditi u najvećem hrvatskom nogometnom klubu. Nisam imao nikakvih problema, otišao sam zbog privatnih obveza. Bio sam svjestan da bih se sretao s mnogobrojnim problemima, bio sam spreman uhvatiti se sa njima u koštac da sam ostao. Za sve sportske klubove najvažnije je da čelništvo diše jedinstveno, bez toga nema uspjeha. Mnogo toga se treba promijeniti u radu Hajduka na svim razinama ako se klub želi vratiti na staze uspjeha, kaže Jakobušić koji je otkrio jednu zanimljivost:

- Od postojećeg kadra na svim razinama kluba, od "hladnog" pogona do stožera i igrača, samo 8 posto kadra osjetilo je što znači osvajati trofeje. Za svaki sportski klub, pa tako i Hajduk, trofeji su najvažniji. Meni je neshvatljivo da Hajduk od 2005. godine nije osvojio titulu prvaka. Bez osvajanja trofeja nema i neće biti jakog Hajduka, smatra Jakobušić.

Bivši dopredsjednik dodao je znakovito:

- Kada pročitam da su u klubu zadovoljni da je Hajduk drugi, naprosto nemam komentara. Hajduk se uvijek treba boriti za prvo mjesto, s takvim razmišljanjem treba ući u svaku sezone, tako trebaju razmišljati ljudi koji vode klub, stručni stožer i igrači. Svako drugo razmišljanje klub vodi u neželjenom pravcu. Postojeći igrački kadar može se i treba boriti za titulu prvaka. Kakvo drugo mjesto?, naglašava Jakobušić.

Lukša Jakobušić došao je da bi napravio radikalne promjene na svim razinama Hajduka.

Čini se da ga mnogi nisu bili spremni za promjene.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.