Ivan Leko: Prije dva tjedna rušiš rekorde, a sad nitko nema pojma

Petak, 22. rujna 2023. 15:57 Napisao/la  T. B.
Ivan Leko
Ivan Leko

Nakon dva uzastopna poraza pred Hajdukom je utakmica protiv Lokomotive u subotu (19.15 sati) na Poljudu

- Prije dva tjedna rušiš rekorde, a sad nitko nema pojma. Niti su svi dobri, niti su svi loši. Mi pobjeđujemo i gubimo zajedno. Boli me jer imam ekstra emociju. Ovo je moj klub i to me boli. To je ekstra motivacija da pokažemo da to nije baš tako. Postoje porazi koji su manje bolni i oni koji su bolniji. U mojoj svlačionici se ne događa ništa što se ne događa u drugim svlačionicama. I poslije ove utakmice je meni lijepo doći u svlačionicu. Odnosi su iskreni, slavimo zajedno, gubimo zajedno. Kaže se svašta kao na terminu, kada se igra za pivu i pizzu, beštima se, ali sutra je novi dan i ideš dalje. Ali, ovo je Hajduk, sve je na 'netu', kaže Ivan Leko.

Predsjednik je rekao da i on preuzima krivicu za dva poraza?

- Koja krivica? O čemu mi pričamo. Imali smo niz od deset utakmica zaredom. Mi smo prvi! Bilo bi loše da kažem da mi je kriva Mate ili Stipe. Imamo niz koji je nemoguć, s dvije izgubljene utakmice. Predsjednik me je doveo ovdje. Došao sam, svi znate moje razloge. Živim svoje ovdje i ne dam da mi itko kaže da bilo tko voli klub više od mene, ili da daje više. Za mene je ovaj klub više nego posao.

Koliko vas smetaju natpisi dijela medija?

- Baš zato što me previše boli ne čitam ništa. Šetam gradom pa mi ljudi kažu. To je pravo novinara. Tko se ne može s tim nositi neka ne bude ovdje. Ili ćeš se svađati ili ćeš se okrenuti radu. Ova momčad nije pala s grane.

Je li pomoglo zajedničko druženje igrača i stručnog stožera?

- Nije nama ovo prvi team building. Momci idu vani skupa, smiju se. Ja bih kao trener prvi vidio da ima problema.

Na čemu ste najviše radili tijekom tjedna?

- Ukazivali smo na to da u sportu ništa nije slučajno. Nije slučajno da smo pobjeđivali u zadnjim minutama u Maksimiru i Varaždinu. Kada se ogledaju 'očekivani golovi' mi smo trebali dobiti i Istru i Goricu. Ali, nije dovoljno samo doći i odraditi. To je ništa. Nogomet se trenira i igra životom za pobjedu. Doveli smo dosta igrača u posljednjim trenucima.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.