Ivan Leko očekuje pojačanja, Marin Tomasov mogao bi se vratiti

Utorak, 03. siječnja 2023. 15:53 Napisao/la  T. B.
Marin Tomasov
Marin Tomasov

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić napokon je ispunio jedno od svojih mnogobrojnih obećanja, koje je dao kada je prije nešto malo više od dvije godine preuzeo vođenje kluba.

Uspio je napokon dovesti Ivana Leku za trenera, koji je bio njegov prvi izbor.

Dolaskom ili bolje rečeno, Lekinim povratkom u matični klub, ovog puta u svojstvu šefa sručnog stožera bijelih, promptno su nabujale želje navijača.

Mnogi su uvjereni kako se Hajduk može ravnopravno upustiti s Dinamom u borbu za titulu prvaka koju čekaju punih 18 godina.

To je glavna zadaća novog stratega, uz to Splićane čeka obrana osvojenog kupa koji su osvojili minule sezone poslije devetogodišnjeg posta.

Uz ta dva zadatka novi trener će se morati itekako dobro pozabavati igračkim kadrom.

Čak desetorici igrača na ljeto ističe ugovor sa klubom, redom Nikoli Kaliniću, Čolini, Simiću, Lovrencsicsu, Fossatiju, Subašiću, Eduoku, Atanasovu, dok Awaziemu i Borekoviću ističu posudbe koje prema najavama neće biti produžene.

Leko je, kako smo neslužbeno saznali, u razgovorima s predsjednikom Jakobušićem i sportskim direktorom Nikoličiusom rezolutno tražio da se dovedu pojačanja.

Bijelima treba iskusni vratar, ne mogu ostati na mladom Sentiću i Lučići koje je došao iz Istre 1961 gdje u posljednje vrijeme nije branio.

U zadnjem redu trebaju bočni braniči i barem jedan stoper.

U veznom redu treba po jedan defenzivni i ofenzivni vezni, u napada treba lijevi bočni umjesto Biuka.

Spekulira se bi se mogao vratiti 35-godišnji Marin Tomasov kojem je istekao ugovor s kazahstankom Astanom, bio bi to njegov povratak nakon desetak godina.

Hajduku ustvari treba gotovo cijela nova momčad.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.