HAJDUK

Vučević i Primorac kandidati

Nedjelja, 10. studenog 2019. 13:56 Napisao/la  Toni Bilić

Traži se novi sportski direktor

Arsene Wenger i Boro Primorac
Arsene Wenger i Boro Primorac

 

Saša Bjelanović nije više sportski direktor Hajduka.

Navodno je još u srijedu podnio ostavku na svoju funkciju, ista je trebala biti službeno obzanjena u ponedjeljak dana nakon prvenstvenog dvoboja sa Osijekom.

Mediji su u subotu poslijepodne "iskopali" vijest koju je potom Hajduk službeno potvrdio.

Na mjestu sportskog direktora Bjelanović je izabran u svibnju mjesecu 2016. godine nakon što je smjenjen Portugalac Mario Branco.

Nije se proslavio svojom igračkom ružom, a igračima koje je doveo su svojem samostalnom mandatu na mjestu sportskog direktora.

Prije samog izbora bio je pomoćnik Brancu.

U svojem mandatu doveo je Jaira, Jradi, Posaveca, Tahiraja, Svatoka, Vučura, Beširovića, Čolinu, Dolčeka, Edouka, Jakoliša, Simića, Bulosa...

Nitko od spomenutih igrača nije se iskazao kao pojačanje, neki nisu potvrdili da su igrači za Hajduka (Tahiraj, Svatok, Vučur, Simić...).

Inače, u dva navrata Bjelanović je svoj mandat stavio na raspolaganj predsjednicima, prvi puta poslije poraza na Poljudu od Gorice (0:2), kada je smjenjen trener Željko Kopić,

Tadašnji predsjednik Jasmin Huljaj odbio je njegovu ostavku.

Drugi puta ostavku je podnio ovoga ljeta nakon sramotnog povijesnog ispadanja u prvom kolu kvalifikacija od predstavnike Malte Gzira United, no aktualni predsjednik Marin Brbić ukazao mu je povjerenje.

Ne znamo zbog čega?

Sva sreća da je Brbić uvidio svoju pogrešku, pa je ovoga puta prihvatio ostavku.

Pokazao je Bjelanović da nije osoba za obavljanje takovažne funkcije kao što je funkcija sportskog direktora Hajduka.

Predsjednik Brbić najavio je da neće žuriti s izborom novoga sportskog direktora, no spekulira se da bi novi sportski direktor mogao biti Gora Vučević koji je trenutno član skautske službe slavne Barcelone.

Vučeviće je već obnašao tu funkciju u periodu od prosinca 2013. do travnja 2016. godine, kada je nakon Brbićeve smjene podnio ostavku iz moralnih razloga.

Kao drugi možebitni kandidat spominje se Boro Primorac, aktualni šef nogometne Akademije Hajduka.

Više od dvadesetak godina bio je jedan od najbližih suradnika Arsenea Wengera u Arsenalu.

Ako bi bio izabran na mjesto sportskog direktora, spekulira se da bi mu od velike pomoći bio upravo Wenger!

Nema mira na Poljudu.

Tijekom tjedna je najprije otišao dopredsjednik Luka Jakobušić, sada Saša Bjelanović

Tko je sljedeći?

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.